Hlavní obsah

Budova Koospolu v Praze dostane novou tvář

Právo, Karel Kvapil

Budova bývalého Koospolu v Praze 6 ve Veleslavíně získá novou tvář. Společnost Pramerica, realitní pobočka americké finanční a pojišťovací společnosti Corporation Prudential Financial, se rozhodla ji rekonstruovat a přizpůsobit ji aktuálním potřebám svých nájemců.

Článek

Dvacet tisíc metrů čtverečních kancelářských a obchodních ploch ponese v novém hávu název Cube Office Center Prague 6.

„Důvodem celkové rekonstrukce a s tím spojené změny názvu je modernizace původně jednoúčelové budovy na flexibilní víceúčelové administrativní centrum tak, aby uspokojilo i nejnáročnější klientelu,“ říká Gilles Oulevey, ředitel marketingu společnosti Impact-Corti, která je jedním z investorů plánovaných změn. Konec rekonstrukce je plánován na začátek roku 2011 a náklady na celý projekt přesáhnou částku 3 mil. eur.

Administrativní budova Koospolu byla postavena v letech 1975–1977 podle projektu architektů Stanislava France, Jana Nováčka a Vladimíra Fencla a na svoji dobu představovala zajímavý konstrukční a designový počin. Současné úpravy se dotknou především hlavního vstupu a přilehlých prostor.

Na severní straně objektu bude nově vybudována také jídelní a odpočinková terasa pro veřejnost, na niž povede uzavíratelný vstup z venku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám