Hlavní obsah

Američan prodává jeskyně v Arkansasu v internetové dražbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITTLE ROCK

Za současné finanční krize se těžko prodává jakákoliv nemovitost, ale tahle bude hledat kupce ještě o něco hůř. Devětačtyřicetiletý Američan Steve Rush ovšem neztrácí naději a doufá, že se mu v dražbě na internetovém serveru eBay povede prodat tři jeskyně a obchůdek se suvenýry nádavkem, píše dnes agentura AP.

Článek

Rush je majitelem jeskyní Mystic Caverns na úpatí pohoří Ozark v Arkansasu. Komplex o rozloze více než 11 hektarů tvoří tři jeskyně, z nichž dvě jsou bezpečné pro návštěvy turistů. Vyvolávací cena je 899 900 dolarů (17,4 miliónu korun).

Jeskyně mají průměrně 15 000 návštěvníků ročně

Rush jeskyně koupil v roce 1988 a od roku 1992 v nich prováděl turisty. Návštěvnost ale klesla poté, co v 90. letech uzavřel provoz nedaleký zábavní park, ale i tak do jeskyní zavítá průměrně 15 000 lidí ročně.

"Tohle podnikání asi nevynáší tolik, aby se z něj dala platit hypotéka, ale kdyby se našel nějaký nadšenec pro jeskyně, který má navíc něco zbytečných peněz..." říká s nadějí Rush. Jeskyně prý chce prodat, protože už je unavený. "Pro mě to byl vždycky boj, protože při provádění musíte bavit lidi a z toho už jsem opravdu utahaný," vysvětluje.

Reklama

Související témata:

Související články

V Londýně se prodává tajná síť tunelů

V Londýně je na prodej kdysi tajná síť tunelů ze 40. let minulého století, kterou využívala vojenská rozvědka a kde se během studené války propojovala takzvaná...

Výběr článků

Načítám