Hlavní obsah

Karviná: 700 bytů pro jednoho vlastníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Sedm stovek bytů ve čtvrti Nové Město prodá Karviná jedinému vlastníkovi. Tamní zastupitelé schválili ve středu podmínky prodeje. O kupci rozhodnou v červnu příštího roku. Nový majitel zaplatí za pozemek a 62 domů nejméně 137 miliónů korun.

Článek

Opravy vyjdou podle mluvčí karvinské radnice Šárky Swiderové na desítky miliónů, majitel bude také muset zachovat nájemní bydlení. Důvodem prodeje je to, že Karviná nemá na opravu a revitalizaci Nového Města dost peněz.

Pravidla soutěže jsou podle starosty Tomáše Hanzela velmi přísná. "Abychom nájemníky ochránili, sedm let nesmí nový majitel domy prodat ani zastavovat, každý z nich musí opravit na základě konkrétní smlouvy. Podepsat jich musí 62," upřesnila Swiderová.

Dodala, že město se chce vyvarovat spekulantů s nemovitostmi. Proto každý zájemce zaplatí 30 tisíc korun, než získá kompletní dokumentaci dané lokality. Zastupitelé určili vyvolávací cenu zhruba 137 miliónů korun včetně pozemků. O koupi bytových domů už dříve projevila zájem skupina RPG. V Novém Městě jí už patří byty, které dříve spravovala těžební firma OKD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám