Hlavní obsah

Most: Kontejnery za popelnice zatím ne

– MOST

Výměnu popelnic za kontejnery mostečtí radní zatím odložili na leden. Jde již o druhý odklad co se týká změny svozu odpadu.Radnice narazila na odpor domkářů. Těm se  se nelíbí výměna menších nádob na komunální odpad za velkoobjemové kontejnery.

Článek

Po úterním veřejném projednávání záměru města radní rozhodli, že je potřeba vytvořit dostatečný časový prostor pro intenzivní jednání a hledání optimálního řešení.

Podle vyjádření náměstka mosteckého primátora Luboše Pitína se tak zavedení systému odkládá na 1. leden 2008. Nový systém nakládání s odpadem, který schválilo bývalé vedení města, počítal se zrušením 1138 maloobjemových popelnic u rodinných domů.

Nahradit je  měly velkoobjemové kontejnery umístěné na určených stanovištích a také nádoby na tříděný odpad. Město tak chce za svoz odpadu ušetřit. Domkářům se ale podle Pitína nelíbí, že by měli přijít o popelnice před domy a museli by chodit s odpadem do kontejnerů třeba 200 metrů daleko.

Od 1. července mají obyvatelé Mostu svoz a likvidaci komunálního odpadu zdarma. Dosud každý občan platil 41 korun měsíčně.

Odpuštění poplatků schválili minulý týden zastupitelé. Pokles příjmů města zhruba o 16,5 milionu korun je už zahrnut v rozpočtu na letošní rok. Čtyřčlenná rodina ušetří ročně na poplatcích 1968 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám