Hlavní obsah

Veletrhy o bydlení na letňanském výstavišti měly úspěch

Novinky, Eva Rajlichová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtrnáctý ročník veletrhu For Habitat se nekonal samostatně, ale jako součást projektu nazvaného For Family. Cílem bylo shromáždění co nejširší nabídky výrobků a služeb pro rodiny na jednom místě. Letošní ročník, který proběhl na konci května přilákal přes dvacet tisíc návštěvníků.

Článek

Poptávka po vlastním bydlení stále stoupá a s ní samozřejmě i poptávka po nábytku a vybavení interiérů vůbec.Veletrh For Habitat se tedy i letos setkal se zájmem, i přesto, že v loňských ročnících se jeho zaměření postupně rozšiřovalo směrem ke stavebnictví, letošnímu ročníku opět vévodili výrobci a dovozci nábytku.

Vystavovali jak čeští, tak i zahraniční výrobci. Se zájmem se setkal třeba italský nábytek, v současnosti velmi oblíbený po celém světě především pro kvalitu svého designu, V Letňanech byl k vidění i další sortiment, například velmi kvalitní matrace společnosti, kuchyňské sestavy, či kvalitní bílá technika.

Letošní ročník For Habitat přilákal na 20 tisíc návštěvníků. Foto archív ABF

I letos byl doprovodný program

For Habitat doprovázely také dvě výstavy. První z nich Brána řemesel předváděla ruční výrobu a tradiční řemeslné techniky. Novinkou byla výběrová výstava Trendy interiér, zaměřená na design nábytku a interiérových doplňků. V budoucnu by se z ní mělo stát fórum pro prezentaci novinek v oblasti interiérového designu. Na letošním, prvním ročníku bylo představeno 45 exponátů od předních českých i zahraničních designérů. Mezi nimi bylo například svítidlo Flora od architekta Jana Kaplického.

Z průzkumu názorů potenciálních vystavovatelů vyplynulo, že veletrhy uvítají v dřívějším termínu, kdy realizační firmy nebo výrobci a prodejci připravují novinky pro novou sezonu. Organizátoři tedy příští veletrhy posunuly už na březen 2008.

Reklama

Související témata:

Související články

Veletrhy pro rodinu, bydlení a volný čas

V Pražském veletržním areálu v Letňanech ve čtvrtek 24. května začne soubor čtyř veletrhů se společným názvem For Family. Akce potrvá čtyři dny, do neděle 27....

Výběr článků

Načítám