Hlavní obsah

Příbram odprodá bývalé vojenské byty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram loni získala 94 bytů bezúplatným převodem od armády, ty jsou teď na prodej. Radní už odprodej bytů schválili, rozhodující ale bude souhlas zastupitelů.

Článek

Na prodej jsou dvoupokojové nebo třípokojové byty v městské části Zdaboř. Radní se sice shodli na záměru prodat je, nesladili zatím ještě své představy o prodejní ceně. Konečné slovo v této otázce tedy budou mít  až zastupitelé.

Podle příbramského starosty Josefa Řiháka má o koupi bytů zájem i pět nájemníků v tzv. Bonbonku, zde se budou prodávat i parkovací stání. Objekt byl zkolaudován v roce 1998 a část bytů si nájemníci koupili už dříve. Devět bytů zůstalo obecních a většinu z nich město pronajalo fotbalistům. Klub je loni v červenci vrátil, některé z nich už město prodalo obálkovou metodou.

Zastupitelé nyní rozhodnou o prodeji zbylých pěti bytů nynějším nájemníkům. Podle návrhu rady by se měly prodávat zhruba za ceny od devítiset tisíc korun.

Příbram měla původně 9000 bytů, po privatizaci jich v majetku města zůstalo nynějších 1500. Z nich se má prodat ještě zhruba třetina. Při prodeji volných bytů obálkovou metodou se ceny vyšplhají až na několik set tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám