Hlavní obsah

Jak jednoduše oživit starou podlahu s pomocí samolepících dlaždic

Se samolepicími podlahovými dlaždicemi rychle a jednoduše získáte nový vzhled vaší podlahy. Originální design mnoho nestojí, a přece dodá každému interiéru styl. Také manipulace s podlahovými dlaždicemi je velice snadná, neboť na rozdíl od běžných podlah z linolea či PVC mohou být tyto dlaždice položeny bez použití dodatečných lepidel.

Článek

Samolepící podlahové dlaždice se hodí do všech místností. Snadno se udržují i nalepují. Vinylové  dlaždice d-c-fix mají vysoce odolnou ochrannou vrstvu a k dostání jsou ve čtvercovém  tvaru. 

Co budete potřebovat?

  • pravítko či metr
  • tužku
  • nůžky nebo řezák
  • samolepící podlahové dlaždice

Příprava podkladu

Předpokladem pro pokládku je pevný, suchý, hladký, rovný a čistý podklad. Před instalací se doporučuje nechat dlaždice 24 hodin v pokojové teplotě. Důkladně očistěte a odmastěte povrch, na který budete dlaždice nalepovat. Velmi vhodná je betonová podlaha, nátěr, dřevěná podlaha, laminát, krytiny z PVC, případně linolea, latexový povrch.

POZOR: Nejsou vhodné povrchy s podlahovým vytápěním, venkovní prostory, podlahy vystavované stálé vlhkosti a měkké, nezpevněné podklady.

Pokládka podlahových dlaždic
1. Nejvhodnější je začít s pokládkou ve středu místnosti. Jednoduše sejměte ochranný papír, první dlaždici položte na střed místnosti a pevně přitlačte.
2. Všechny další dlaždice přikládejte přesně na hrany první dlaždice a nalepte. Papír na krytině odlepte až těsně před prvním umytím nalepené krytiny.
3. Poslední řady ještě jednou změřte, aby bylo zakončení přesné. Dlaždice je možné jednoduše stříhat nůžkami nebo krájet řezákem na koberce. Po nalepení je možné ihned po krytině chodit.

Kolik dlaždic bude potřeba

Například na  pokládku pokoje 2,5 metrů na 2 metry, budete potřebovat 56 dlaždic.

Péče o samolepící dlaždice

  • Podlahy by měly být pravidelně zametány či vysávány
  • Dle potřeby můžete podlahu setřít utěrkou navhlčenou v teplé vodě s jemným prostředkem na mytí podlah
  • Před prvním umytím nalepené krytiny počkejte 24-36 hodin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám