Hlavní obsah

Oscarový režisér Guillermo del Toro koupil dům, který připomíná pevnost

Pevnost s hladce omítnutými zdmi připomíná přízemní dům, který si v americké Santa Monice koupil oscarový režisér Guillermo del Toro. Dům získal v aukci a zaplatil za něj v přepočtu 103 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Režisér snímků Faunův labyrint, Tvář vody nebo Hellboy si koupil v dražbě nový dům.

Článek

Původem mexický držitel hned dvou zlatých sošek Oscara za filmy Faunův labyrint a Tvář vody je známý tím, že ve Spojených státech vlastní hned několik domů, přičemž minimálně jeden z nich používá především jako úložiště pro sbírku svých suvenýrů ze světa filmu.

Jak upozorňuje web Architectural Digest, dům postavený ve 20. letech minulého století režisér získal v dražbě a oproti původní ceně za něj zaplatil o 300 tisíc dolarů víc (cca 7,3 milionu korun), tedy 4,2 milionu dolarů (cca 103 miliony Kč).

Stavení vypadá také tak trochu filmově. Svým tvarem připomíná maličkou pevnost, ovšem na rozdíl od kamenných zdí má všechny fasády úhledně omítnuté ve světlounce pískovém odstínu.

Dům s užitnou plochou 325 m², pěti ložnicemi a stejným počtem koupelen stojí na travnatém pozemku, přes nějž k němu vede cestička z kamenných stupů. Jeho interiér je propojen s chráněným dvorkem s posezením a BBQ, přístupným hned z několika místností.

Foto: Profimedia.cz

Obývací pokoj

Pozornost hostů upoutá hned vstup vsazený do zaoblené části čelní fasády, jež jako by chtěla naznačit, že do výšky bude pokračovat věž (což se ovšem neděje).

Vstup pak přivede návštěvníka do velkého obývacího pokoje, jehož hlavním prvkem je vysoký krb. Jídelně vládne velký tepaný lustr, kuchyň je zařízena bílými skříňkami a spotřebiči s nerezovými povrchy.

Emma Stoneová to umí. Svůj dům v Malibu prodala o 5 milionů dráž, než plánovala

Jak bydlí VIP

Zajímavostí domu je časté využití nik místo běžných polic.

Dům na pozemku doplňuje samostatně stojící garáž s místem pro dva vozy, nad níž je apartmá pro hosty s malou kuchyňkou a vlastní koupelnou.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám