Hlavní obsah

Herečka Kristen Stewartová prodává dům, který kupovaly společně s matkou

Novinky, Jana Nesvadbová

Relativně drobný a nenápadný dům v Malibu nabízí po devíti letech na prodej americká herečka Kristen Stewartová. Jeho největší předností je umístění jen pár desítek metrů od pláže a díky tomu nádherný výhled na Tichý oceán.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Kristen Stewartová společně s matkou prodává dům v Malibu.

Článek

Dům herečka kupovala v roce 2011 dohromady se svou matkou. Letos se ale rozhodly jej prodat. O zájemce by přitom nemusely mít nouzi, a to i když odečteme pomyslný hvězdný prach, jenž na nemovitosti nyní ulpívá.

Užší, nenápadný domek s plochou podlah 539 čtverečních metrů má totiž velmi strategickou polohu – jen několik desítek metrů od pláže.  Nestojí ovšem přímo na ní. Díky tomu, že je trochu v kopci, je z jeho terasy hezky vidět na oceán, aniž by ve výhledu vadily domky, které stojí k vodě blíže.

Moderní domek s ocelovými částmi konstrukce a spoustou prosklených ploch navrhli architekti z ateliéru Lorcan O’Herlihy Architects. Má tři podlaží, přičemž nejnižší tvoří prostorná garáž, do níž se vejdou nejenom dva vozy, ale –vzhledem k poloze zcela pochopitelně – má i dostatek místa na nějaké to surfové prkno.

Hlavní stavbu doplňuje na zahradě vybudovaný domek pro hosty s oválným půdorysem. Nový majitel tak bude mít k dispozici dohromady pět pokojů a pět koupelen.

Foto: Profimedia.cz

Obytná část domu je umístěna nad garáží.

Vlastní dům je zařízený v eklektickém, místy až ledabylém stylu, z nějž sálá uvolněnost a jisté volnomyšlenkářství. Přes prostorný dvorek návštěvník přichází do vstupní haly, jejíž stěnu zdobí sbírka obrazů a plakátů, které kraluje historické surfové prkno.

Cesta odtud hosta zavede do obývacího pokoje s jídelní zónou, který si udržuje naznačený lehce námořnický styl. Architekti v místnosti ponechali přiznané ocelové konstrukční prvky a ani soustava oken není řešena „neviditelně“, výhled na oceán je tak poněkud rušen jejich rámy. Posuvné dveře vedou pak na balkon orientovaný směrem k vodě.

Basketbalista LeBron James si koupil sídlo, jehož pýchou je ohniště v nekonečném bazénu

Jak bydlí VIP

Dům má samostatnou kuchyň, jíž vládne medově hnědá barva dřevěných skříněk prostřídaných spotřebiči v nerezovém provedení. Pracovní plochy jsou z leštěného betonu.

V hlavním domě jsou dohromady čtyři ložnice, přičemž jedna z prostornějších je hned vedle garáže. Další dva soukromé pokoje se dělí o společnou koupelnu a hlavní ložnice zabírá celé horní patro. Patří k ní samostatná knihovna a také samostatná koupelna. Z ložnice se vychází na velikou terasu.

Foto: Profimedia.cz

Interiér domu je zaplněn překvapivým množstvím knih.

Domek pro hosty je patrový. Přístup do něj vede z horního podlaží, kde je malý obývací pokojík s kuchyňkou, po točitých schodech se pak sestupuje do ložnice s koupelnou.

Skleněný dům v horách má nejen skvělý výhled, pro mnohé i vysněnou adresu

Jak bydlí VIP

Jak uvádí web časopisu Variety, dům koupila Kristen Stewartová před devíti lety za 4,8 milionu dolarů (cca 110 milionů korun) a nyní jej nabízí k prodeji za 9,5 milionu dolarů (218 milionů korun).

Anketa

Líbí se vám interiéry zařízené v námořnickém stylu?
Ano, to je můj oblíbený!
11,5 %
Obvykle docela ano.
16,2 %
Ani ano, ani ne.
9,1 %
Příliš ne.
16,5 %
Ne, v takovém prostředí bych se necítil/a dobře.
46,7 %
Celkem hlasovalo 2463 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám