Hlavní obsah
Samotná dispozice bytu byla řešena dobře a nebylo třeba ji upravovat. Foto: DesingPro a časopis Bydlení mezi panely

Základem úprav nového bytu se stalo propojení interiéru a exteriéru

Byt v novém developerském projektu měl sloužit mladému páru. Samotná dispozice byla řešena dobře a nebylo třeba ji upravovat. Zadáním bylo vytvořit domov, ve kterém bude pár pouze několik let, proto v něm není dětský pokoj, ale pánská pracovna.

Samotná dispozice bytu byla řešena dobře a nebylo třeba ji upravovat. Foto: DesingPro a časopis Bydlení mezi panely
Základem úprav nového bytu se stalo propojení interiéru a exteriéru

„Klienti chtěli interiér ladit spíše do tmavých barev, ale jinak nechali návrh kompletně na nás. A tak vznikl interiér v nadčasové šedé a černé, které společně vhodně doplňují použité dřevo na podlaze a nábytku,” vysvětluje architektka Zuzana Řepíková.

„Byt je ze dvou stran lemován velkou krytou terasou se zelení, na kterou vstoupíte z každého pokoje. Na celé budově developer použil jako doplňkové stínění dřevěný pojízdný lamelový rošt. Naším záměrem bylo maximální propojení interiéru s exteriérem. Proto jsme vtáhli dřevěné rošty do interiéru v podobě dubových obkladů, které jsou v každé obytné místnosti, aby tvořily s terasou jeden celek,” poznamenává architektka.

V pracovně architekti namořili obklad na černo, aby se zachovala celková myšlenka, pokoj dostal pánský nádech a odlišil se od zbytku bytu.

Doplňkovou barvou k tmavým tónům je temně zelená, protože z bytu vidíte koruny stromů a zeleň na terase. Tento barevný koncept působí velmi harmonicky a uceleně.

Klienti chtěli něco vlastního, osobního, s příběhem

„Originální je dvojice konferenčních stolků v obývacím pokoji. Klienti chtěli něco vlastního, osobního, s příběhem, a tak jsme jezdili po kamenictvích a hledali ten správný kámen, jenž zapadne do našeho konceptu. Nakonec jsme našli kámen s tou správnou kresbou.

o stolu v pracovně měl Peter jasné představy. Pracovní stůl měl být masivní, ale přitom působit lehce a vzdušně. Stůl je vykonzolovaný ze stěny s jednou nohou. Má zkosené hrany, které se opakují i na stole jídelním. V pracovně neměla být žádná velká těžkopádná knihovna, a tak zde vznikl systém polic, který kopíruje tvar stolu,” vysvětluje Ondřej Krynek, který se na úpravě rovněž podílel.

Rafinovaně skryté úložné prostory architekti použili i ve skříních v chodbě.

Foto: DesingPro a časopis Bydlení mezi panely

V kuchyni architekti navrhli větší hloubku pracovní desky. Tím vznikl za skříňkami prostor pro vedení nových instalací a investor se vyhnul zasekávání rozvodů.

Hlubší pracovní plochu pak architekti využili pro umístění dřevěného truhlíku, ve kterém jsou skryty elektrické zásuvky a můžou se zde umístit například bylinky a kořenky.

Rafinovaně skryté úložné prostory použili i ve skříních v chodbě, například skryté v nice. Investoři se do výsledku natolik zamilovali, že v bytě budou setrvávat déle a výhledově se z pracovny stane dětský pokoj.

Slovo architektů

„Navrhujeme osobité, moderní a nadčasové interiéry s nápadem. Snažíme se, aby každý náš návrh byl unikát a odrážel v sobě kus investora, ale i kus nás. Pečlivě řešíme vše od dispozic až po detail na skříňce. Rádi používáme kvalitní produkty, které máme léty prověřené,” konstatují architekti.

Technické údaje

Název projektu: U Michelského mlýna

Lokalita: Michle, Praha

Autor: architektka Zuzana Řepíková, Ondřej Krynek

Investor: Soukromý

Realizace: 2018

Podlahová plocha: 92 m2 interiér, 35 m2 terasa

Použité značky

Fest Amsterdam (pohovky), Ondarreta (stůl), Normann Copenhagen (jídelní židle, křeslo, pracovní židle, koberec), Vitra (jídelní židle, stolní hodiny), Aromas (svítidlo obývací pokoj), Luceplan (svítidlo jídelní stůl), House Doctor (stojací lampa, stolní lampa pracovna), Noctis (postel), EMU (venkovní nábytek), Lucis (svítidlo pracovna), Ferm Living (svítidlo ložnice), Menu (stolek ložnice, stolní lampa ložnice, váza)

yknivoNumanzeSaNyknalC
Sdílejte článek

Reklama

Výběr článků