Hlavní obsah
Obytný prostor ozvláštňuje pianino, velké stojací hodiny a komoda na televizi. Foto: Jiří Ernest a časopis Bydlení mezi panely

Přízemí rodinného domu prošlo obnovou, měnil se nábytek i úložné prostory

Kombinace nového a starého - toto slovní spojení vystihuje renovaci přízemních prostor v rodinném domě. Po deseti letech nastal čas, aby modernizací prošla nejen vstupní hala a koupelna, ale i obývací pokoj a kuchyně.

Obytný prostor ozvláštňuje pianino, velké stojací hodiny a komoda na televizi. Foto: Jiří Ernest a časopis Bydlení mezi panely
Přízemí rodinného domu prošlo obnovou, měnil se nábytek i úložné prostory

„Veškeré původní dlažby i obklady byly nahrazeny novými. Nepoužívané dveře mezi kuchyní a vstupní halou se zazdily a díky tomu vznikla v hale velká šatní skříň. Barvy podlahy a skříně jsou sladěny a vstup do domu je nyní reprezentativní,” konstatuje architektka Eva Kubíčková, autorka přestavby přízemí rodinného domu ve Středočeském kraji.

„V kuchyni se kromě nábytku vyměnila dlažba i obklad. Pracovní plocha se zvětšila stejně jako úložné prostory. Vše je v bílých a šedých tónech, což koresponduje s bílým jídelním stolem v bezprostřední blízkosti kuchyně,” doplňuje další informace.

Obytný prostor osvěžil nový nábytek a osvětlení. Pozice jídelního stolu se upravila tak, aby poskytovala obyvatelům výhled do krásné zahrady patřící k domu.

V místnosti převažují béžové a hnědé tóny. Díky francouzským oknům doplňuje zbylé barvy zahrada, která se proměňuje dle ročních období.

Designový sprchový panel

Svěží vzhled dostala koupelna, kde došlo ke změně umístění zařizovacích předmětů a zvětšení kapacity úložných prostor. Sprchový kout zdobí designový sprchový panel.

Eleganci koupelně dodává kontrast bílé sanity na novém, šedém obkladu a zrcadlo v dekorativním bílém rámu. Stříbrné posuvné dveře v koupelně oddělují technické zařízení a pračku.

Slovo architektky

„Navrhování interiérů je mojí vášní! Vím, že důležitým prvkem pro interiér šitý na míru je otisk charakteru klienta. Je důležité podpořit jeho životní styl, ať již jde o mladého člověka, který vyznává dynamický styl života, nebo rodinu, která chce vytvořit harmonické a bezpečné místo, či starší klienty, kteří si dopřejí pohodlí a poklidně laděný interiér,” líčí autorka projektu.

Technické údaje

Realizace: 2015

Plocha: 56 m2

yknivoNumanzeSaNyknalC

Reklama

Výběr článků