Hlavní obsah

Na stáří si pořídili bezbariérový bungalov, interiér je ve skandinávském stylu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli focení této návštěvy bungalovu nechala designérka zatopit v krbu, přestože se venkovní teplota pohybovala dost vysoko. Přece jen, krb bez ohně by na fotkách tak nevynikl, a my její přístup velmi oceňujeme.

Foto: Vojta Herout

Stěny s nábytkem příjemně dokresluje jemná grafická tapeta, která chvílemi vypadá, že tam je i není.

Článek

V dnešní době se stále více lidí stěhuje i několikrát za život, stejně tak manželé, kteří nás pozvali na návštěvu. Ve stěhování nevidí problém, naopak s vděčností kvitují, že si mohou splnit sen o novém bezbariérovém domečku, který pan majitel sám projektoval a který si budou moci užívat i ve stáří.

Hlavním důvodem stěhování však bylo to, aby byli blíž k dceři a její rodině. S designérkou Kateřinou Pečeňovou se znají léta a mají podobný styl, proto požádali o návrh interiéru právě ji.

Značka ideál

Pro designéra je ideální, pokud se k návrhu interiéru dostane ještě ve fázi projektu, což se v tomto případě stalo.

Designérka tak měla možnost od fáze projektování domu konzultovat půdorys celého domu, takže se už od počátku vědělo, jak bude interiér vypadat a nemusely se dělat žádné dodatečné úpravy, což je ideální situace.

Foto: Vojta Herout

Návrh předsíně s tapetou s otiskem palce, nábytkem na míru a vkusnými dekoracemi v podobě věšáků se velmi povedl.

Do celého interiéru navrhla dřevěnou podlahu s podlahovým topením, která představovala vyšší investici, než majitelé počítali, ale nakonec jsou z krásy dřeva nadšeni a jsou rádi, že si nechali poradit.

Před položením podlahy designérka naplánovala sklo před krb, tudíž mohlo být do podlahy zapuštěné a tvoří s ní jednu rovinu. Zajímavým prvkem je to, že pod sklem je umístěna stejná dřevěná podlaha, jen kvůli sklu zapuštěná o kousek níž.

Majitelé si nechali poradit, i co se výběru dveří týká. „Klienti se často bojí kombinace bílých stěn a bílých dveří, protože čekají jednotvárnost, ale pravdou je, že takový interiér, v tomto případě v kombinaci s dřevěnými podlahami, působí čistě,“ říká designérka.

Foto: Vojta Herout

Díky zvolené barevnosti, nábytku na míru a doplňkům je obytný interiér opticky propojený s kuchyní a jídelnou.

Důležité jsou lišty, v tomto případě bílé, které se hodí ke každé podlaze, a navíc krásně sjednotí prostor.

Zastínění oken je řešeno roletami, které plní nejen svoji primární stínicí funkci, ale díky přisazení u stropu působí opticky velmi příjemně a krásně ladí s celým konceptem interiéru. Pouze u oken na terasu kvůli klimatizaci nemohly být japonské stěny fixovány do stropu.

Vliv Skandinávie

Majitelům je blízký skandinávský styl, tudíž se zařízení interiéru ubíralo tímto směrem. Téměř na všem, co designérka navrhla, se s majiteli shodla, což bylo příjemné pro obě strany.

Nábytek v podobě skříňky pod televizi, polic, pracovního stolu a úložných skříněk je vyroben na míru podle autorského návrhu designérky jejím velmi šikovným a spolehlivým truhlářem.

Dům vzniklý sloučením tří stodol má mírně skandinávský punc

Tipy a trendy

Na obytný prostor volně navazuje kuchyň, designérka v ní tedy použila stejné materiály a odstíny, čímž celý prostor příjemně sjednotila. I kuchyňská sestava je vyrobena na míru podle jejího návrhu. Ostatní zařízení vybírali společně tím způsobem, že si navzájem posílali nápady, tipy a schvalovali si je.

„Co se doplňků týká, ráda pracuji tak, že klientům nabídnu různé varianty a možnosti, ale konečný výběr nechávám na nich, protože je to jejich domov a musí se tam dobře cítit,“ říká designérka.

Autor: Edita Erbsová, bydlenimagazin.cz

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám