Hlavní obsah

Dispozici bytu řídil výhled na Vltavu

Na studio Ambience Design se obrátila majitelka bytu, který se nachází v nové pražské zástavbě v těsné blízkosti slepého ramene Vltavy. Byt o velikosti 50 metrů čtverečných s dispozicí 2+kk chtěla zařídit jen pro sebe.

Foto: Josef Neumann

Obrazy a plakáty na stěnách, ale i okno nabízejí galerii k neustálému kochání.

Článek

Styl bytu měl odpovídat ženě ve zralém věku a zásadním požadavkem bylo upřednostnit výhled na řeku. Pak už měla designérka Jitka Kobzová volnou ruku, kterou jen mírně svazoval rozpočet, což vůbec nebránilo tomu vytvořit příjemné a komfortní bydlení.

Dispozice se tedy odvíjela od výhledu, jenž vytváří úchvatný živý obraz přes celou stěnu hlavní obytné místnosti.

Pohled do exteriéru nijak neruší ani skleněné zábradlí, které je hned za prosklenou posuvnou stěnou. Ze sedačky nebo retro křesla se tam lze bez ustání kochat. Díky tomu, že je byt v části domu, která je předsunutá nad řeku, máte dokonce pocit, že jste na lodi.

Dvougenerační dům nabízí propojení se zahradou starší generaci, výhled do okolí té mladší

Tipy a trendy

Přestože byl byt poměrně dobře řešený, měl s ohledem na malý počet metrů zcela nelogicky velkou koupelnu s toaletou a k tomu ještě jednu poměrně velkou toaletu. Tu se designérka rozhodla zrušit a místo ní vybudovat šatnu, která elegantně vyřešila úložné prostory.

Malá kuchyň už v bytě byla, ale naštěstí je bílá, takže se dobře kombinovala s dalším zařízením.

Příjemný mix starého a nového

Aby byl rozpočet správně využit, vyšší investice designérka směrovala na kvalitní vybavení – do ložnice vybrala pohodlnou kontinentální postel, do obývacího pokoje oblíbenou sedačku Niobé značky Polstrin, kterou nechala upravit tak, aby byla rozkládací.

Studio ve svých realizacích často sází na dekorace v podobě plakátů a obrazů, které vždy dají interiéru specifickou tvář. Nejinak to bylo i tady, kde zdi zdobí plakáty a obrazy od autorů, jako je třeba Lenka Faltejsková, Lucie Verrall a Morgane Le Fay.

Foto: Josef Neumann

Designérka vkusně kombinovala moderní zařízení s retro kousky. V případě jídelny staré repasované židle doplňuje nový jídelní stůl z ořechového dřeva.

Designérka také vsadila na kombinaci moderního zařízení s několika pěknými retro kousky, jako jsou repasované jídelní židle, k nimž se dokoupil stolek z ořechového dřeva, ložnici zase přikrášluje stará fortelná třídveřová skříň.

Dominantním solitérem je červené retro křeslo, které dodala majitelka, ale designérka ho nechala nově očalounit. Kombinace starého s moderní knihovnou a TV stolkem od Master Master a několika dalšími moderními, levnými, ale moc pěknými drobnostmi společně utváří vzdušnou a oku lahodící kompozici.

Třešinkou na dortu jsou tady svítidla Serien, která se starají o design i příjemnou světelnou atmosféru.

Autor: Lucie Martínková, bydlenimagazin.cz 

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám