Klára již řadu let snila o rodinném domě ve Francii na venkově. Když se smířila s myšlenkou, že zůstane bydlet v Čechách v panelovém bytě, rozhodla se francouzský venkov zabydlet u sebe doma.

Úložné prostory především

Nejprve bylo třeba upravit dispozici. Jedním z nejdůležitějších požadavků klientky bylo systematicky uspořádat nové úložné prostory v chodbě, aby mělo své místo sezónní a mimosezónní oblečení, pračka se sušičkou, čisticí a úklidové prostředky, vysavače, kbelíky a vestavný koš na prádlo.

Jedním z požadavků bylo systematicky uspořádat nové úložné prostory v chodbě.

Jedním z požadavků bylo systematicky uspořádat nové úložné prostory v chodbě.

V nové předsíni má své místo šatní skříň, úložný prostor pro boty a věšák na kabáty.

V nové předsíni má své místo šatní skříň, úložný prostor pro boty a věšák na kabáty.

K tomuto úkolu se designérka Dáša postavila čelem a jeho řešení vzala opravdu tak říkajíc z gruntu.

Po rekonstrukci chodby

Po rekonstrukci chodby

Použila k tomu nevyužitý prostor společné chodby celého patra domu a vytvořila předsíň bytu, která navazuje na chodbu v bytě.

Porovnání původního a nového půdorysu

Změna je dobře patrná z původního a nového půdorysu. Důkazem, že to bylo velmi odvážné, ale zároveň praktické řešení, svědčí i fakt, že jej začali postupně kopírovat obyvatelé dalších pater domu, kteří se rozhodli pro rekonstrukci bytu později.

V nové předsíni má své místo šatní skříň, úložný prostor pro boty a věšák na kabáty.

Stav před rekonstrukcí

Stav před rekonstrukcí

Přestavba jádra

Jak už to v panelácích bývá, nebylo by opravdové rekonstrukce, kdyby neproběhlo vybourání a kompletní přestavba koupelnového jádra. Novou koupelnu se designérka Dáša rozhodla spojit s toaletou.

Novou koupelnu designérka spojila s toaletou.

Novou koupelnu designérka spojila s toaletou.

Vzniklo tak opticky otevřené místo bez zbytečných příček a předělů, kdy celý dojem lehkosti a vzdušnosti interiéru umocňují posuvné dveře. Vzdušnost prostoru koupelny a její příjemnou atmosféru umocňuje velké zrcadlo s mini LED osvětlením.

Půlkruhový jídelní stůl

Příjemným a teplým dojmem působí také kuchyně s půlkruhovým jídelním stolem s originální kovovou nohou a krásným výhledem přímo do zeleného parku.

Kromě stylové kuchyňské linky je zde velmi zajímavým detailem použitý kryt jinak klasického radiátoru, který výrazně podtrhuje použitý designový styl.

Celý interiér bytu je laděný do decentní kombinace bílé, krémové a světle hnědé barvy.

Celý interiér bytu je příjemně barevně laděný.

Decentní kombinace barev

Celý interiér bytu je laděný do decentní kombinace bílé, krémové a světle hnědé barvy, místy oživený světle zelenou či elementem dřeva, které můžeme vidět na vinylové podlaze, kuchyňské desce nebo jako součást dekorace v otevřených úložných prostorách.

V úložných prostorech našly své místo i čisticí prostředky a pračka se sušičkou.

V úložných skříních našly své místo i čisticí prostředky nebo pračka se sušičkou.

K této rekonstrukci bytu se v budoucnu ještě vrátíme, klientka s designérkou se rozhodly realizovat ji na etapy.

Nejdříve přišla na řadu kuchyně, koupelna a chodba, později dostane novou tvář také obývací pokoj. Už dnes ale můžeme s jistotou říci, že se designérce Dáše rekonstrukce opravdu vydařila a těšíme se na její pokračování.

Ing. Dáša Laušmanová
Tvořím pro vás interiér, který je součástí vás i vaší rodiny. Interiér, ve kterém se budete cítit sami sebou. Interiér, který žije s vámi. Jsem členem sdružení Czech Deco Team.