Hlavní obsah

Dům ve tvaru gigantických hudebních nástrojů okouzlí nejen milovníky hudby

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čínském Huainanu můžete vidět stavbu, která by skvěle zapadla do pohádky Alenka v říši divů. Dům má totiž podobu gigantických hudebních nástrojů, zpovzdálí si můžete užít pocit, že jste se právě ocitli v pohádce.

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Mladý Číňan pózuje před fascinující stavbou ve tvaru piana.

Článek

Stavba, která má podobu obrovského piana a lesklých houslí, slouží jako výstavní sál. Mohou se v ní konat koncerty, na kterých budou hudebníci jistě okouzleni nevšední atmosférou této architektury.

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Zadní část budovy má tvar houslí.

Hudba je pro architekty nevšední inspirací, která ale poutá pozornost a zájem. Taková budova je také sochou obřích rozměrů, která se může zcela vymykat konvencím.

I Tančící dům je stavbou s hudbou v krvi

Nejslavnější stavbou u nás, která byla inspirována hudbou a tancem je Tančící dům, který swinguje na Rašínově nábřeží v Praze. Za touto slavnou stavbou stojí jména architektů Franka O. Gehryho a Vlada Miluniče.

Budova má dvě věže, které připomínají postavy slavného tanečního páru - Ginger Rogersové a Freda Astaira. Tanečníka představuje věž kamenná a jeho partnerku věž skleněná. Na interiéru budovy spolupracovala i architektka Eva Jiřičná, s jejíž tvorbou se můžete seznámit zde

Anketa

Líbí se vám stavba ve tvaru piana a houslí?
Ano, je zajímavá.
84,4 %
Ne, je to jen výstřednost.
15,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1790 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám