Hlavní obsah

Neojstřejší M3 od BMW dorazí v květnu

Novinky, Martin Žemlička

BMW nečekaně odhalilo podobu nejostřejší "em-trojky", do prodeje se tato speciální sportovní verze dostane v květnu. Mezi hlavní změny patří redukce hmotnosti o skoro dva metráky, sportovní sedadla a ochranná klec. Konečný výkon motoru zatím BMW nezveřejnilo.

Článek

Mnichovské automobilce se podařilo zredukovat hmotnost vozu o skvělých 190 kilogramů - ven šlo všechno, co opravdu sportovní auto nepotřebuje - takže třeba zadní sedačky, rádio, navigace nebo klimatizace. Upravená M3 tak váží 1480 kilogramů.

Standardní M3 pohání osmiválec s výkonem 430 koní. Objem u verze GTS byl zvýšen na 4,4 litru, jaký bude výsledný výkon zatím BMW nesdělilo - počítejme s nějakými 450 koňskými silami. Vzhledem k úspoře bezmála dvou metráků budou jízdní výkony mimořádné.

Převodovka je stále automatická, má dvě spojky a sedm rychlostních stupňů. Nechybí ani mechanický samosvorný diferenciál a adekvátně posílená brzdová soustava.

Uvnitř vozu najdete vysloveně sportovní sedačky a ochranný rám. BMW už zveřejnilo i prodejní cenu - v přepočtu jde o tři milióny korun. Do prodeje se M3 GTS dostane v květnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám