Hlavní obsah

Ken Block upravil elektrické audi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký závodník Ken Block světu ukázal svůj další vůz na denní ježdění. Do své sbírky často unikátních nebo minimálně zvláštních vozidel přidal Block upravené Audi RS e-tron GT. Nový elektrický sedan bude také hvězdou jeho šestidílné série videí s názvem Electric Fleet.

Foto: Audi

Ken Block spojil své jméno s Audi.

Článek

Američan Ken Block je skvělým řidičem, závodníkem a především člověkem, který miluje bizarní a často velice zvláštně upravená auta. V jeho sbírce se ocitlo třeba Lamborghini v zimní úpravě nebo terénní Rolls-Royce. Nově se v jeho sbírce ocitá i upravený elektromobil Audi.

První plody spolupráce Kena Blocka s Audi. Dostal závodní auto na míru

AutoMoto

Konkrétně se jedná o nejsilnější elektrické Audi RS e-tron GT v matně bílém laku s černým lemováním, o kterém se říká, že připomíná vojáka stormtroopera z televizní série Star Wars.

Bílá jsou na autě dokonce i kola, která vybrali fanoušci na Blockově instagramu. Pro běžné ježdění Block zvolil pneumatiky Toyo Sport. Na střeše vozu pak nechybí střešní nosič, který americký závodník využívá pro transportování svého snowboardu.

Mechanicky zůstává nový přírůstek mezi Blockova auta sériový čili má pod kapotou 590 čistě elektrických koní a točivý moment 830 Nm. Systém pak dokonce dovede dočasně zvýšit výkon na až 637 koňských sil. Oficiální informace uvádějí, že vůz umí díky elektromotoru zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,1 sekundy a jeho maximální rychlost je až 249 km/h.

Ken Block se zapojí do vývoje Audi. V nečekané oblasti

AutoMoto

Block už před časem oznámil, že bude úzce spolupracovat s Audi, které mu dokonce postavilo elektrický závodní vůz S1 E-Tron Quattro Hoonitron. Tento elektromobil se pak stane hvězdou další série řidičských videí Gymkhana, které ale v případě přítomnosti EV Audi dostaly nový název Electrikhana.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám