Hlavní obsah

Jaguar XKR Convertible: decentní tuning nejsilnějšího XKR

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá tuningová firma Arden upravila nejsilnější XKR velmi decentně, jak se pro britské vozy sluší. Motor má o 30 koní více a Arden hlavně vypnul omezovač rychlosti, takže XKR nyní může "letět" až třístovkou. Jiná jsou i kola a maska chladiče.

Článek

Na vzhledu tohoto Jaguaru se prakticky nic nezměnilo. Bližší pohled napoví, že nová jsou litá kola, jenž mají rozměr 21 palců. Vzadu přibyl difuzor, jiná je přední maska s novou mřížkou chladiče. Jinak vše zůstalo při starém, ostatně nebyl důvod XKR „ničit“ spoilery nebo velkými prahy.

Osmiválcový pětilitrový, kompresorem přeplňovaný motor posílil o 30 koní na nynějších 540 k a 674 Nm točivého momentu. Bylo toho docíleno přeprogramováním řídící jednotky a úpravami na výfukovém systému. Arden rovněž vypnul elektronický omezovač rychlosti, jenž nedovolil jet autu více než 250 km/h. Nyní se nejvyšší rychlost blíží 300 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám