Hlavní obsah

Kleeman připravuje vlastní vůz

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je už téměř pravidlem, že velké tuningové firmy si alespoň jednou musí vyzkoušet postavit vlastní vůz. Výjimkou není ani Kleeman, který svůj supersport GTK představuje nyní jako koncept. Snad neskončí fiaskem, jako pokusy mnohých jiných značek.

Článek

Kleeman GTK Concept je automobil, který je postavený na základu sériového vozu Mercedes-Benz SLK. Jenže nebyl by to Kleeman, kdyby všechno pořádně nepoladil a neupravil. Tak kupříkladu motor převzatý z SKL 55 AMG doznal několik zásadních změn. Tak třeba k jeho bloku motoru byl připevněn kompresor o skutečně impozantních rozměrech. Díky němu je výsledná výkonová křivka hodná skutečného supersportu - 397 kW a 700 N.m.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Je tedy jasné, že podvozek musel být k těmto slušným číslům upraven. Nové je pružení, vyztužené jsou některé díly a také proběhla výměna brzdové soustavy. Vpředu jsou kotouče o průměru 380 mm, vzadu pak 345 mm. Vůz je postaven na dvacetipalcových kolech s pneumatikami Toyo T1-R.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Ty musí zvládnout přenést výkon na silnici. Prý jim to nedělá problémy, vždyť stovku s pevným startem auto zvládne za 3,7 s a maximální rychlost musela být omezena na 300 km/h.

Vůz GTK má zcela svůj vlastní design, což je jistě jen dobře. Těch pár bohatých zákazníků, kteří si z malosériové výroby automobil koupí, by jistě nechtělo nějakou mírnou přestavbu sériového Mercedesu.

Reklama

Výběr článků

Načítám