Hlavní obsah

Nejrychlejší BMW světa

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci dne rychlostních rekordů, který každoročně pořádá na okruhu Nardo časopis Autobild bylo docela rušno. Objevily se tady nejrychlejší stroje Evropy a mezi nimi se neztratil žluto-černý vůz AC Schnitzer Tension.

Článek

Tento vůz jsme již jednou představovali, protože šlo o opravdu výjimečné uvedení vozu na trh. Tension byl totiž nejdřív pouze koncept - ukázka toho, co AC Schnitzer umí. Jenže zájem byl tak velký, že silně upravený vůz lze nyní i objednat. [celá zpráva]

Základ vozu je v M6, který po přeprogramování jednotky a úpravou výfuku se zvýšil výkon na 557 koní (409 kW). Samozřejmě, že musel být také odpojen omezovač, ale to je jen drobnost.

Úpravou prošel i podvozek - kupříkladu brzdové kotouče mají nyní průměr neuvěřitelných 374 mm a vpředu je krotí osm pístků. Podvozek je samozřejmě tvrdší, snížený a kompletně nastavitelný. Nové jsou také kované ráfky o průměru dvacet palců.

Nardo přivítalo všechny vozy s očekáváním, kolik rekordů padne (nakonec jich bylo šest). Jedním z rekordmanů se následně stal překvapivě i zluto-černý "ďábel". Moc se od něj nečekalo, ale dokázal, že M6 s úpravou patří k nejdivočejším vozům současnosti.

Jeho maximální rychlost ustanovila nový rekord automobilu BMW současnosti - 331,78 km/h. Kdo by si chtěl vychutnat zážitky z tohoto vozu, bude muset sáhnout hodně hluboko do kapsy. AC Schnitzer si jej cení na 7,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Alternativa k BMW M6 od AC Schnitzer

Firma AC Schnitzer připravila pro frankfurtský autosalon studii BMW 6 TENSION, která byla přijata s nadšením. Jenže koncept nebyl prodejný a především - nebyl...

Výběr článků

Načítám