Hlavní obsah

Značka aut Infiniti přijde příští rok i do Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Infiniti vstoupí v příštím roce i do České republiky. Oficiálním dovozcem a dealerem bude firma Auto Palce Group, která dnes zastupuje i značku Mitsubishi a prodává dále automobily Mazda, Ford, Volvo, Fiat a Hyundai.

Článek

Luxusní značka Infiniti vstoupí na trh v Evropě se zpožděním. Její plán neinvestovat do vytvoření prodejní sítě a všechny investice nechat na dealerech se nesetkal s příznivými ohlasy. Tato prestižní divize značky Nissan se tak dostane do Evropy až na podzim tohoto roku, když první modely si budeme moci prohlédnout už za týden na motoristické výstavě v Ženevě.

Infiniti bude v Evropě prodávat sedan a kupé G a crossover EX coupe. Na podzim by měla nabídku doplnit druhá generace modelu FX, jehož předchůdci jezdí díky šedým dovozům i na českých silnicích.

Centrum Infiniti bude v Praze otevřeno v průběhu prvních šesti měsíců roku 2009, na Slovensku pak v první polovině roku 2010, uvedla mluvčí Auto Palace Ivana Zimová.

Skupina Auto Palace Group, která patří do seskupení holandského AutoBinck Holding N.V., na tuzemském trhu působí od roku 1991. Své aktivity postupně rozvinula také na Slovensku, v Maďarsku a ve Slovinsku. V letošním roce firma plánuje v Česku prodej 5000 vozů značek Fiat, Ford, Mazda, Volvo, Hyundai a Mitsubishi.

Reklama

Výběr článků

Načítám