Hlavní obsah

Žilinské duo praktiků od Kie už je i do zásuvky

Novinky, laz

Kia je co do plug-in hybridů už tradičním hráčem na trhu. Portfolio nyní doplňují dva kompakty ze široké rodiny Ceed. Ze zásuvky lze dobíjet kombi Sportwagon a crossover XCeed.

Foto: Kia

Kia Ceed Sportwagon a XCeed Plug-in

Článek

Kia s novým Ceedem rozhodně neskončila jen u hatchbacku. S pěti karosářskými verzemi a několika odvozeninami se ještě pojí dvojice včleněných modelů pro nabíjení ze zásuvky. Právě nedávno představený XCeed a také klasické kombi bude možné dobíjet coby plug-in hybridy.

Foto: Kia

Zásuvku hledejte v předním blatníku.

Pohonné ústrojí se skládá ze šestnáctistovky a elektromotoru. Systémový výkon činí 141 koňských sil a 265 Nm maximálního točivého momentu. To vše na přední kola pouští dvouspojková převodovka.

Foto: Kia

XCeed ani v plug-in hybridní verzi nepřišel o oplastování.

Baterie má kapacitu 8,9 kWh a umožňuje dojezd na elektřinu kolem 60 kilometrů. Přičemž u obou ještě dojde k finální homologaci tohoto parametru dle metodiky WLTP. Nabíjecí port najdete na předním blatníku. Od klasických motorizací se plug-in hybridy v tomto případě liší především odlišným designem masky chladiče.

I hybridní verze se budou vyrábět ve slovenské Žilině. Na evropské trhy se mají dostat na začátku příštího roku za zatím neupřesněné ceny.

Anketa

Líbí se vám více kombi Sportwagon nebo crossover XCeed?
Sportwagon
35 %
XCeed
65 %
Celkem hlasovalo 163 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám