Hlavní obsah

Ženeva 2019: Nejdražší nové auto světa je Bugatti La Voiture Noir

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

Nové Bugatti bylo představeno. Jmenuje se La Voiture Noir, a i když lehce navazuje na starý Bugatti 57 SC Atlantic, je to supermoderní supersport. A abychom měli ty superlativy kompletní, je i superdrahý.

Foto: Bugatti 2x

Bugatti La Voiture Noire

Článek

Bugatti nikdy nebylo levné. Naopak. Vždy se chlubilo cenovkou, která překonávala všechny konkurenty. Nejdražší sériové auto světa, to byla tradiční chlouba značky. Tohle si jen tak někdo dovolit nemůže. A teď tu máme nový vrchol. Nové Bugatti La Voiture Noir představené na stánku v Ženevě bylo prodáno za 16,5 milionů eur (422 milionů korun).

A co nabízí tomu jedinému zákazníku, který si vůz koupil? Tenhle unikát má pod kapotou standardní motor, tedy W16 8,0 l s čtveřicí turbodmychadel. Výkon 1500 koní i točivý moment 1600 N.m jsou neskutečné hodnoty. Jenže to má jak levnější Chiron, Chiron Sport i Divo. Tak proč je tohle tak drahý vůz?

Foto: Bugatti

Bugatti La Voiture Noire

Foto: Bugatti

Bugatti La Voiture Noire

Je to originál. Jediný na světě. Celý byl postaven ručně. Karoserie z uhlíkových vláken byla speciálně vytvářena tak, aby měla co nejtemnější a nejhlubší černou barvu. Auto je specifické i co do designu. Se standardními Bugatti souhlasí jen tvar přední masky a výdechy z motoru na kapotě. Jinak je tahle oslava krásy Bugatti 57 SC Atlantic novinkou. Třeba přední LED světla jsou posunuta na vrchol vystouplých blatníků. Vzadu zase svítí světelný červený pás a nápis Bugatti, to kdyby někdo náhodou nevěděl, s čím má tu čest. Famózní je řada šesti výfuků, která vykukuje nad difuzorem.

Víc vám k autu asi neřekneme. Firma nesdělila jeho jízdní parametry ani jméno majitele. Ovšem potichu se mluví o Dr. Ferdinandu Piëchovi, vnukovi Ferdinanda Porsche, a bývalém předsedovi skupiny Volkswagen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám