Hlavní obsah

Zapomenutý koncept Mercedesu se řídí joystickem. Video ukazuje náročné manévrování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestižní automobilová akce London Concours letos hostí extrémně působivé modely. Mezi nimi třeba koncept Mercedes F200 z roku 1996, který se řídí pomocí dvou joysticků.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes F200 Imagination

Článek

Na světě existuje celá řada různých konceptů automobilů. Některé z nich inspirovaly designéry a vývojáře ke vzniku sériových modelů, jiné vznikly jen proto, aby upoutaly pozornost, a další tak trochu zmizely v zapomnění.

Nový futuristický cadillac. Koncept Celestiq má odpovídat sériové verzi

AutoMoto

To je ostatně i příklad působivého tyrkysového Mercedesu F200 Imagination, který se v roce 1996 představil na autosalonu v Paříži. Auto tehdy působilo jako zjevení, ale tak trochu se na něj zapomnělo. O to větší překvapení a pozornost ale vůz vzbudil nyní, když se ukázal na automobilové akci London Concours.

Při prvním pohledu vůz zkrátka nepůsobí jako téměř 26 let starý kus techniky, ale spíše jako studnice nápadů pro současné elektrické modely EQ, byť má pod kapotou spalovací motor.

V kabině je například obří horizontální obrazovka nápadně podobná současné Mercedes Hyperscreen. Autu pak nechybí třeba kamery místo zpětných zrcátek.

Mercedes Vision AMG: Futuristický koncept předpovídá budoucnost aut z Affalterbachu

AutoMoto

Největší zvláštností vozu je fakt, že se řídí pomocí dvou joysticků, což působí bizarně, ale zároveň velice působivě. Mimoto ale kabina oplývá technikou, jakou v té době nebylo možné vídat prakticky nikde.

Na displej lze zobrazit data z telefonu, navigaci, rádio, CD i DVD a spolujezdec vše může díky joystickům ovládat také. Navíc mu jsou k dispozici i bezdrátová sluchátka.

Koncept F200 Imagination by se zkrátka neztratil ani dnes. Nezvyklá je pak i jeho cena, protože se spekuluje o tom, že byl prodán za téměř 10 milionů dolarů do rukou soukromého majitele.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám