Hlavní obsah

Vy jste se zase kochal, že jo, pane motorkáři? Trest přišel záhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepozornost za volantem je nebezpečná, jak ukazuje příklad motorkáře z Austrálie. Shodou náhod, ale nikoliv bez vlastního přičinění, se ocitl velmi rychle na zemi.

Foto: Profimedia.cz

Koukat po lidech na chodníku se nemusí vyplatit (ilustrační foto).

Článek

Že je nepozornost příčinou spousty dopravních nehod, je všude možně skloňováno téměř neustále. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil Jerome Bernard, motocyklista z Austrálie, když jen malou chvíli věnoval pozornost něčemu jinému než provozu před sebou.

Na jedné z křižovatek v Brisbane odbočoval doleva za tmavým BMW. Jeho pozornost ovšem upoutaly dámy v letním oděvu – v Austrálii totiž začíná léto –, a tak se za nimi na zlomek sekundy otočil. Proto si nevšiml, že se v ulici, do které odbočoval, vytvořila kolona, a do posledního auta, onoho tmavého BMW, narazil.

Video bylo zveřejněno v neděli. Nešlo o žádnou velkou nehodu, motorkář se sám zvedl. Z jadrného slovníku je patrné, že si svou chybu uvědomil. A my ostatní si z něj můžeme vzít ponaučení, že otočit se za hezkou slečnou není za volantem ten nejlepší nápad.

Reklama

Související články

Nerozmrazil si čelní okno, naboural do sloupu

Řidič BMW řady 3 se spoléhal jen na malý průzor v zamrzlém čelním okně. Doplatil na to nárazem do sloupu v křižovatce a také pokutou za nebezpečnou jízdu.

Výběr článků

Načítám