Hlavní obsah

Vrcholná Cupra Formentor dostane pětiválec z Audi a jméno VZ5

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělská automobilka Cupra chystá do svého ostrého crossoveru Formentor instalovat i pětiválec, který pohání i Audi RS3 či TT RS. Vozidlo může mít údajně i více než 400 koňských sil. V premiéře verze VZ5 dorazí na konci měsíce.

Foto: Cupra

Cupra Formentor VZ5

Článek

Pětiválec pod kapotou Cupry Formentor dostane označení VZ5 a v nabídce by se měl ocitnout už 22. února tohoto roku. Upoutávkou je zatím jen zatmavený pohled na zadní část vozu. Ten alespoň napovídá, že vrcholná verze dostane čtyři výfukové koncovky.

Na českém trhu by měla nejsilnější motorizace doplnit 150koňový 1,5litrový motor se čtyřmi válci a výkonem 150 koní, plug-in hybrid s motorem 1,4 litru a 245 koni a také doposud vrcholný dvoulitrový benzinový motor s výkonem 310 koní. O pětiválci z Audi se šušká, že by mohl ovšem mít výkon více než 400 koní.

Za volantem Cupry Formentor: Poprvé na výbornou

Testy

„Cupra Formentor reprezentuje esenci značky a s ještě extrémnějším pětiválcovým motorem, nabízeným pro tento model spolu s dalšími sedmi pohony včetně sportovní verze PHEV, bude vozidlem pro opravdové nadšence – a to je něco, o co se kmen Cupra maximálně snaží, abychom oslovili nové zákazníky,“ uvedl k představení předseda představenstva automobilky Cupra Wayne Griffiths.

Stejný motor jako nejsilnější Formentor má pod kapotou také Audi RS3, což je auto, které snadno ohrozí i sebevědomé dvoumístné sporťáky. Otázkou zůstává, jak bude působit pod kapotou středně velkého crossoveru.

Reklama

Související témata:

Související články

Za volantem Cupry Formentor: Poprvé na výbornou

První samostatně stojící auto španělské značky Cupra - Formentor - samozřejmě má geny Seatu, ale výsledek plní veškerá očekávání, která by člověk od ostrého...

Výběr článků

Načítám