Hlavní obsah

Volkswagen ukázal v Paříži nový Passat

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce odtajnil novou, v pořadí již sedmou generaci passatu, modelu střední třídy. Jako obvykle se představila zároveň verze kombi a sedan. Spíše než o novou generaci se jedná o důkladný facelift. V prodeji bude novinka od listopadu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nový Passat na pařížském autosalonu.

Článek

Kromě změn na vnějším designu (přední a zadní partie jsou nyní hranatější) patří mezi novinky sedmé generace passatu především nižší spotřeba paliva, a to až o devatenáct procent. Osm motorů nabídne výkony od 105 koní až po 300 koní u šestiválcového motoru. Interiér se změnil pouze v detailech, nová jsou sedadla nebo například materiály použité na přístrojové desce.

Technickou zajímavostí je nový systém Easy Open: Je-li nový model Passat sedan vybaven bezklíčovým přístupovým systémem Keyless Access (automatické zamykání a spouštění motoru tlačítkem), stačí pohyb nohy za vozidlem (nárazník obsahuje kameru) k tomu, aby se automaticky otevřelo víko zavazadlového prostoru. U verze kombi tato vymoženost není k dispozici.

Sedmá generace passatu se na českém trhu objeví koncem listopadu tohoto roku. Cena pro český trh zatím nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám