Hlavní obsah

Volkswagen Tiguan dostal kupé verzi X, v Česku se jí nedočkáme

Novinky, Milan Lažanský

Speciálně pro čínský trh se představuje Volkswagen Tiguan s přídomkem X. Na tamním trhu německá značka nabízí několik SUV, Tiguan X se zařadí vedle nedávno představeného Tayronu X. Ten je rovněž kupé-SUV podobné velikosti, ovšem o něco méně praktický.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan X

Článek

V Číně vidí Volkswagen dostatek prostoru pro zaplnění i těch nejmenších skulin automobilového trhu. Tiguan X si bere přední část z faceliftu klasického tiguanu, od prostředního sloupku je však zcela jiný.

Volkswagen má svou X6. Tiguan dostal stylovějšího čínského bratra

AutoMoto

Jako základ posloužil prodloužený tiguan, vůz se tak s rozměry 4764 mm na délku, 1859 mm na šířku a 1628 mm na výšku řadí na pomezí střední a vyšší střední třídy. A také se distancuje od zmiňovaného Tayronu X, kterému na délku naměříte 4626 mm.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan X

Foto: Volkswagen

Zadní svítilny jsou spojené.

Pilířem nabídky bude dvoulitrový zážehový čtyřválec TSI o výkonu 162 kW (220 koní) a s 380 Nm točivého momentu. V páru se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou a pohonem všech kol.

Řídili jsme Škodu Kodiaq GT, specialitu pro Čínu

AutoMoto

Novinka si s největší pravděpodobností na evropský trh cestu nenajde, jako řada podobných kreací. Včetně dalších čínských SUV-kupé jako je například Škoda Kamiq GT nebo Kodiaq GT.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám