Hlavní obsah

Volkswagen rozhoduje o budoucnosti Bugatti, ve hře je stále i chorvatský Rimac

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Volkswagen v první polovině tohoto roku rozhodne o budoucnosti tradiční francouzské automobilky Bugatti, která spadá do jeho portfolia. S informací přichází německý týdeník Automobilwoche. Okolo prodeje výrobce hypersportovního chironu, jednoho z nejrychlejších aut na světě, se rojily spekulace už minulý rok.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Pur Sport

Článek

„V současné chvíli se vedou intenzivní jednání o tom, jak budeme Bugatti rozvíjet co nejlepší cestou,“ řekl v rozhovoru pro týdeník Automobilwoche šéf Porsche a také člen představenstva Volkswagen Oliver Blume. Dále naznačil, že by se mu zamlouvala spolupráce mezi Bugatti a chorvatským Rimacem, značky k sobě prý mají blízko.

První zmínky o tom, že by se mělo Bugatti loučit s německým koncernem VW, se začaly objevovat už v říjnu loňského roku. Mluvilo se totiž o eminentním zájmu Rimacu, ve kterém část podílu vlastní i Porsche spadající do koncernu VW.

Šéf Bugatti a Lamborghini: Velkých spalovacích motorů vyrobíme málo, měly by přežít co nejdéle

AutoMoto

Vše ale dosud končilo pouze u spekulací a Bugatti zatím stále zůstává pod velkými křídly Volkswagenu. O budoucnosti automobilky by se však stále mělo jednat. „Věřím, že záležitost bude představenstvem skupiny vyřešena v první polovině tohoto roku,“ uvedl Blume.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Rimac C_Two na ženevském autosalonu 2019

Rimac je malá chorvatská automobilka, která se specializuje na výrobu supersportovních elektrických automobilů už od roku 2009. Investuje do ní několik automobilek.

Reklama

Související články

Volkswagen má prodat Bugatti Chorvatům

Německá automobilová skupina Volkswagen plánuje prodat výrobce luxusních sportovních vozů Bugatti. Zájem o koupi francouzské divize firmy, která vlastní...

Výběr článků

Načítám