Hlavní obsah

Volkswagen má po problémech se softwarem i údajným rasismem nového šéfa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess se vzdává řízení hlavní značky VW. Šéfem značky bude od července její nynější provozní ředitel Ralf Brandstätter. Oznámila to v pondělí večer firma po mimořádném zasedání dozorčí rady.

Foto: Volkswagen

Ralf Brandstätter u Volkswagenu ID.3

Článek

Diess tak podle firmy „získá větší prostor pro své úkoly v roli koncernového šéfa“. „Cílem je větší koncentrace na nynější úkoly na špici koncernu v době transformace automobilového průmyslu,“ píše se v tiskové zprávě podniku.

Nárok na odškodné od Volkswagenu? Čeští právníci hodnotí šance rozdílně

Ekonomika

Diess se však v poslední době dostal pod tlak kvůli problémům kolem výroby nejnovější generace modelu Golf a elektromobilu ID.3. V obou případech šlo o softwarové potíže, které vedly k pozastavení dodávek nových aut, respektive k posunutí premiéry nového modelu.

Kritiku nedávno vyvolala rovněž údajně rasistická reklama na nový Golf, kterou záhy německá značka stáhla. V ní obří bílá ruka postrkuje na ulici s mužem tmavé pleti. To vše před obchodem s názvem Petit Colon – v překladu „malý osadník“.

Zpočátku se spekulovalo, že se do čela značky VW místo Diesse postaví šéf divize Porsche Oliver Blume. Na uvolněné místo v čele Porsche měl podle těchto spekulací nastoupit šéf divize Škoda Auto Bernhard Maier, napsala agentura DPA.

Tyto spekulace se nicméně nepotvrdily a Diesse v čele značky VW vystřídá Brandstätter. „Ralf Brandstätter je jedním z nejzkušenějších manažerů podniku,“ upozornil Diess.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám