Hlavní obsah

Volkswagen chce do deseti let uvést na trh téměř 70 elektromobilů

Novinky, mb, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá během příštích deseti let uvést na trh téměř 70 nových modelů s elektrickým pohonem namísto dříve plánovaných 50 modelů. Oznámila to dnes firma, jejíž součástí je rovněž česká Škoda Auto.

Foto: Volkswagen

Volkswagen I.D. Vizzion je jedním z konceptů elektrických aut značky VW.

Článek

Koncern Volkswagen v souvislosti s plánem elektrorozmachu očekává, že do roku 2028 vyrobí celkem 22 milionů elektromobilů, jež budou stát na jeho vlastních platformách. Jeden takový, model e-Golf, jsme nedávno testovali.

Doposud tento předpoklad zněl na 15 milionů vozů, napsala agentura DPA. „Abychom mohli nezbytné investice do elektrické ofenzívy uskutečnit, musíme dál zvyšovat svou efektivitu a výkon ve všech oblastech,” uvedl šéf koncernu Volkswagen Herbert Diess.

Foto: Škoda

Škoda Vision iV je konceptem elektromobilu z Mladé Boleslavi.

Samozřejmě, oněch sedmdesát modelů neponese jen značku VW. Mladoboleslavská automobilka Škoda na ženevském autosalonu oznámila, že do konce roku 2022 představí více než 30 nových modelů, z toho minimálně deset bude elektrifikovaných.

Jeden takový představoval i koncept Vision iV, který si můžete prohlédnout na fotografiích. Je to kříženec kupé a SUV, který je dlouhý podobně jako Škoda Kodiaq. Má pohon všech kol a celkový výkon 306 koní.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Vision iV se ukázala i na ženevském autosalonu.

Nemusíme ale čekat na něj, první elektrifikované škodovky se objeví už letos. Má k nim patřit superb plug-in hybrid - vůz schopný jízdy na benzín i na elektřinu, který je možné nabíjet i ze zásuvky - a elektrické citigo.

Reklama

Výběr článků

Načítám