Hlavní obsah

Více než 23 tisíc ferrari musí do servisu, hrozí selhání brzd

Ferrari na pokyn americké národní bezpečnostní organizace NHTSA svolává 23 555 vozidel na tamním trhu kvůli potenciálnímu problému s brzdami, který by mohl vést ke ztrátě jejich funkce a způsobit havárii. Automobilka v říjnu 2021 kvůli stejnému problému stáhla téměř 10 000 modelů.

Foto: Ferrari

Ferrari Roma Tailor Made

Článek

Podle NHTSA nemusí uzávěr nádržky brzdové kapaliny správně odvzdušňovat. Pokud k tomu dojde, může nesprávné odvzdušnění způsobit podtlak uvnitř nádržky, což způsobí únik brzdové kapaliny, který by mohl vést k částečné nebo úplné ztrátě funkce brzd.

Něco málo přes 20 000 vozidel se nemusí zdát mnoho, ale Ferrari je malosériová automobilka. Nové stažení se týká široké škály modelů od modelového roku 2005 až po současnost.

Artefakty z dealerství Ferrari se prodaly za cenu běžného auta

AutoMoto

Ferrari začne majitele v USA o problému informovat e-mailem v září. K vyřešení problému požádá automobilka zákazníky, aby navštívili prodejce. Servisní technik vymění víčko nádržky brzdové kapaliny a aktualizuje varovnou zprávu vozidla o nízké hladině brzdové kapaliny, samozřejmě zdarma.

Dřívější stažení se týkalo čínského trhu a modelů 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale Aperta, 458 Spider, 488 GTB a 488 Spider. Čína stáhla v dubnu 2022 dotčené modely dovážené do země a automobilka zde svolala 2222 vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám