Hlavní obsah

Vánoční stromek se na střeše audi udržel i při rychlosti atakující 300 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký úpravce John Hennessey vzal Audi RS 6 Avant své manželky a vyzkoušel, co udělá s maximální rychlostí vozu vánoční stromek na střeše. Překonal při tom jeden bizarní rychlostní rekord.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Audi RS 6 Avant

Článek

Vánoce přišly letos pro rodinu Hennessey o něco dříve, když zakladatel společnosti John asi před týdnem připevnil strom na své vyladěné Porsche 911 Turbo S o výkonu 750 koní. Sporťák z Zuffenhausenu dosáhl impozantních 175 mph (282 km/h), ale muž stojící za známou americkou tuningovou společností a výrobcem hyperaut nebyl úplně spokojen.

To proto, že svérázný rekord 181 mph (292 km/h) dosažený před pár lety s Jeepem Grand Cherokee Trackhawk o výkonu 1 000 koní stále platil. Rozhodl se zopakovat jízdu, ale tentokrát s Audi RS6 Avant své ženy.

Superkombík pod kapotou skrývá tajemství výkonu 800 koní, 4litrový osmiválec se dvěma turbodmychadly po úpravě získal dalších 209 koní. Rychlý rodinný vůz z Ingolstadtu před instalací vánočního stromku na dlouhou střechu dosáhl rychlosti 205 mph (330 km/h).

Test Audi RS 6 Avant: Rodinná raketa

Testy

RS 6 Avant má koeficient aerodynamického odporu Cx 0,35, ale to už neplatí poté, co na jeho střechu přidáte strom. Vzhledem k tomu, že proudění vzduchu nebylo zdaleka ideální, kombi dosáhlo „pouze“ 183 mph (295 km/h). Jak je vidět na přiloženém videu, vánoční strom i v těchto rychlostech přežil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám