Hlavní obsah

V Moskvě našli auto, které před lety ukradli v Česku

Ruští policisté našli v autoservisu v centru Moskvy automobil, který byl před lety ukraden v České republice. Jeho nový vlastník tvrdí, že auto koupil na internetu před čtyřmi lety a že netušil, že je kradené. Uvedla to v pondělí ruská státní tisková agentura TASS.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dopravní policisté si podle moskevské správy ministerstva vnitra všimli, že vůz byl jako kradený zanesen do mezinárodní databáze prostřednictvím národní ústředny Interpolu v Praze, která po něm vyhlásila pátrání.

Novému majiteli auta zabavili dokumenty k vozu, který byl zapečetěn a přepraven na služební parkoviště. Auto – podle policejních záběrů terénní vůz BMW – mají prověřit experti.

Mluvčí moskevské dopravní policie Vladimir Vasenin v souvislosti s případem listu Večernaja Moskva řekl, že by doporučoval motoristům prověřit si při koupi vozidla, zda auto nebylo kradené, a hned po nákupu je opatřit ochranou proti krádeži.

Jako nejúčinnější se podle něho jeví systémy využívající družicové či rádiové vyhledávání, případně se dá použít „tajný" spínač, který blokuje přívod paliva a elektřiny.

Ve Španělsku vykradli sklep se vzácnými víny, jedno stálo devět milionů

Evropa

Server Lenta připomíná letní případ z ruské metropole, kdy zloděj ukradl hlídkový automobil elitní policejní jednotky pověřené ochranou Kremlu. Stačilo, aby se posádka kvůli splnění služebního úkolu na chvíli vzdálila, a policejní Škoda Octavia byla pryč.

V tomto případě netrvalo pátrání roky, ale jen několik minut: moskevská policie vyhlásila operaci s názvem Zadržení a ukradený vůz pak zadrželo hned několik hlídek na výpadovce vedoucí na Minsk. Zlodějem se ukázal být šestatřicetiletý občan Ruska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám