Hlavní obsah

Toyota Supra může mít manuální převodovku, drahou přestavbu nabízí Američané

Novinky, laz

Třetí pedál sice ve Spojených státech v oblibě nemívají, ovšem nadšenci se najdou všude. I tací, kteří touží po nové Toyotě Supra se třetím pedálem a jsou ochotní si za to připlatit. Takovou krabici s potřebnými díly si můžete nechat dovést i do Evropy a dostat tak skutečně výjimečné auto.

Foto: Toyota

Jedinou volbou převodovky je u Supry osmistupňový automat s hydrodynamickým měničem.

Článek

Nová Toyota Supra je z výroby vybavena osmistupňovou automatickou převodovkou od ZF. Jednoduše proto, že ji v páru používá dárce orgánů BMW pro svůj třílitrový řadový šestiválec. Zástupci japonské automobilky potvrdili, že třetí pedál k tomuto motoru nenabídnou a automat tak zůstane jedinou volbou.

Foto: Toyota

Nová Supra zaujme už svým odvážným designem.

S tím se ovšem nesmířili zástupci společnosti European Auto Group. Texaský úpravce připravuje šestistupňovou manuální převodovku, kterou lze do nové Supry zabudovat. A získat tak skutečně puristický vůz. Znáte to, sice budete řadit pomaleji, ale o to více si spolupráci s točivým šestiválcem před vámi můžete užít.

Foto: Toyota

Nová Toyota Supra

Pro konverzi použijí díly od BMW, tedy známou převodovku, která s motorem spolupracovala například v poslední M140i. Úpravce si přestavbu cení na 12 tisíc dolarů, tedy přibližně 277 tisíc korun. Samotný kit by pak měl být o něco levnější, připočtěte si ovšem nikoli lacinou dopravu přes oceán. Inu, za purismus se dnes platí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám