Hlavní obsah

SUV Toyota Highlander prošlo dílčí modernizací

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toyota oznámila aktualizaci pro evropský trh v rámci SUV Highlander. Model, který se původně prodával v USA, tak stejně jako jeho zámořský sourozenec dostal řadu vylepšení v technologiích i motorech.

Foto: Toyota

Toyota Highlander 2023

Článek

Toyota Highlander dorazila na evropský trh z USA teprve v roce 2021, ale už se dočkala první aktualizace. Po vzoru svého amerického sourozence, který modernizací prošel pár měsíců dřív.

Pro modelový rok 2023 tak zákazníci v Evropě získají možnost vůz osadit dvacetipalcovými koly, zeleným lakem Cypress a čalouněním Beige a Ocher.

Test Toyoty Hilux po faceliftu: Odolný pracant

Testy

Jednou z hlavních změn je novým digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 12,3 palce a stejně velkou obrazovku infotainmentu s nejnovějším systémem Toyota. Auto tak zvládne nabídnout Apple CarPlay a Android Auto, 3D mapování měst či navigaci se vzdáleným úložištěm.

Foto: Toyota

Toyota Highlander 2023

Foto: Toyota

Toyota Highlander 2023

Pro některé trhy východní Evropy bude highlander vybaven také novým přeplňovaným čtyřválcovým motorem 2,4 litru s výkonem 269 koňských sil a 418 Nm. Motor v nabídce nahrazuje původní 3,5litrový motor V6, oproti kterému si novinka polepší na spotřebě, ale má menší výkon.

Toyota RAV4 má po lehké modernizaci větší obrazovky a schopnější asistenty

AutoMoto

V západní Evropě včetně České republiky si vůz zachová svůj tradiční hybridní pohon, který je založený na čtyřválci 2,5 litru a hybridní jednotce s kombinovaným výkonem 248 koní. Aktualizovaný Highlander je možné už nyní objednat, první dodávky dorazí na konci letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota Corolla prošla drobnou modernizací

Facelift Toyoty Corolla přináší kromě nového infotainmentu širší palety jízdních asistentů, také adaptivní dálkové světlomety a vyšší výkon hybridních soustav....

Výběr článků

Načítám