Hlavní obsah

Subaru představilo fantastickou Imprezu Sedan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Los Angeles se představil koncept Subaru Impreza Sedan. A je opravdu velmi povedený. Pokud by takhle zůstal i do sériové výroby, nikdo by se asi nezlobil.

Foto: Subaru

Subaru Impreza Sedan Concept

Článek

Před nedávnem jsme vám ukazovali první nákresy nového konceptu Subaru Impreza Sedan. [celá zpráva]

Už tehdy jsme vám říkali, že půjde ve stopách pětidveřového hatchbacku, který byl představen nedávno. A je to tak. [celá zpráva]

Skutečně stojí na stejném základu, tedy na rozvoru 2669 mm. Délka karoserie je však samozřejmě větší. Konkrétně je auto dlouhé 4554 mm a mírně se zvětšila i šířka na 1778 mm. A nový podvozek má nyní tedy jak hatchback, tak i sedan, který půjde do výroby. Ano, nebude to jako před lety, když současná generace vstoupila na trh se slovy představitelů značky, že sedan už nebude, protože jej nikdo nechce. Tehdy uběhlo pár měsíců a po „výprasku“ od fanoušků značky vyjel na svět sedan s Plejádami ve znaku.

Foto: Subaru

Subaru Impreza Sedan Concept

Nový koncept ale proti hatchbacku značně změnil vizáž. Je ještě ostřejší. Opravdu přitvrdili v rysech, což je jedině dobře. Klínovitá karoserie je sice dost přehnaná, stejně jako rychle se svažující střecha, ale i kdyby auto takto vyjelo na silnice, mnoho lidí by uteklo od konkurenčních značek.

Subaru navíc uvedlo, že nová impreza bude mít mnoho zajímavých technických prvků, jako je například vypínání válců pro snížení spotřeby paliva. Tak a teď musíme počkat, jak dopadne souboj designérů s ekonomy. Až dosud to bohužel vždy skončilo strašlivou porážkou designerů.

Anketa

Oznámkujte Subaru Impreza Sedan Concept
1
83,4 %
2
6,6 %
3
3,9 %
4
1,7 %
5
4,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2045 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám