Hlavní obsah

Budoucnost Subaru nastíněna dvěma koncepty

Jak budou auta Subaru v budoucnu vypadat? To napovídají dva koncepty pro autosalon v Tokiu. A že se jedná asi o skutečné startovací koncepty pro sériové modely, dokládá i to, že jeden z nich se přímo jmenuje Impreza.

Foto: Subaru

Subaru VIZIV Future Concept

Článek

Ve středu jsme vám představili facelift modelu Forester [celá zpráva].

O den později Subaru vypustilo do světa i snímky svých dvou konceptů. Začneme tím, který nás zajímá více, i když k němu Subaru ukázalo méně fotek a žádné informace – Subaru Impreza 5-door Concept. Jak to vypadá, tak se nová impreza zbaví toho neustále posunovaného nehezkého designu. Subaru už konečně snad pochopilo, že s designem, který neustále za konkurencí zaostává o jednu až dvě generace, prostě neuspějí.

Foto: Subaru

Subaru Impreza 5-door Concept

Foto: Subaru

Subaru Impreza 5-door Concept

Subaru VIZIV Future Concept

Podívejte se dobře na tohle auto. Je možné, že zanedlouho ho uvidíte na silnicích. Možná ne v takovéto podobě, ale Subaru by jím mohlo vyřešit hned několik problémů, které má. Takže předně – emise. Koncept je totiž hybrid, který výrazně zeštíhlel. I když má pohon všech kol, nemá ta těžká kola a kardan, protože na zádi je elektromotor, zatímco přední kola pohání spalovací agregát.

Foto: Subaru

Subaru VIZIV Future Concept

Druhý problém je absence menšího SUV či crossoveru. Něco menšího, než je Subaru Impreza. A tohle by byla odpověď.

Třetí problém je posun nejmodernější technologie konkurence. Kdejaká značka dnes už zkouší autonomní vozy. S čím ale může přijít Subaru, když jeho hlídá jen dvojice kamer s nízkým rozlišením. Subaru u konceptu ukazuje, že i jeho systém lze jednoduše rozšířit proto, aby auto dokázalo samo nejen parkovat, ale třeba i samo řídit na dálnicích.

Foto: Subaru

Subaru VIZIV Future Concept

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám