Hlavní obsah

Sportovnější Mazda RX-8 RS

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedno z nejzajímavějších vozidel na našem trhu je zcela určite Mazda RX-8. Tento dvouapůldvéřový sportovní vůz s wankelovým motorem dostane zanedlouho trochu více svěží vzhled, aby se podpořily prodeje.

Článek

Tato úprava se jmenuje RS. Nejdříve jí Mzada představí v předpremiéře v Detroitu, pak bude následovat Japonsko. Patrně se však tato úprava dostane i do Evropy, aby vůz nezaspal dobu, kdy budou v nabídce další konkurenti.

Mazda RX-8 RS bude zatím podle prvních informací pouze vizuálně odlišená od současného modelu. To znamená, že dostane nový přední nárazník s velkými vstupy vzduchu a parádním „lízátkem“ na spodu spoileru. Bez zajímavosti není ani změněný výstup vzduchu za předními koly. V současné verzi jde podél blatníku, v RS se nastěhoval pod novou směrovku.

:. Mazda RX-8 RS

Také vzadu najdeme nový nárazník s velkým difuzorem, na víku zavazadelníku pak kraluje velké křídlo. Kdo se pořádně zadívá na zadní partie vozu, ten jistě objeví i zcela nová čirá světla.

Uvnitř jistě velmi potěší parádní sportovní sedadla Recaro a sportovní budíky v kapličce přístrojů s bílým okrajem.

O technice se zatím nic Mazda neříká. Patrně se moc úprav na motoru nedočkáme, když je nyní ve vývoji nová generace tohoto motoru s rotačním pístem.

Anketa

Která značka je podle vás lepší?
Lamborghini
41,4 %
Ferrari
34,3 %
Porsche
24,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2459 čtenářů.

Wankelův motor

Ve Wankleově motoru pracují písty v krouživém pohybu. Mají tvar sférického trojúhelníku a rotací vytváří spalovací prostory. Největší problém je utěsnění motoru a velká spotřeba maziv. Výhodou pak vysoká účinnost, možnost práce v extrémních otáčkách a vynikající litrový výkon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám