Hlavní obsah

Současné Volvo XC90 může být poslední

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédský výrobce osobních automobilů Volvo prý stahuje novou generaci modelu XC90. Ta měla vyjít v roce 2009 a měla být opět konkurentem luxusních vozů, jako je BMW X5 nebo Mercedes-Benz ML.

Článek

Podle švédské odnože časopisu Auto Motor a Sport je tato informace jen několik hodin stará. O stažení se dozvěděli jak zaměstnanci firmy Volvo, tak i dodavatelé.

Důvodem pro stažení je podle časopisu jeho neekologičnost. Pokud by chtěl vůz uspět na trzích, musel by mít vzhledem k datu svého nástupu mnohem menší spotřebu a emise. To však předpokládá také mnohem lehčí karoserii, což prý současný koncept neměl. Proto by bylo potřeba vyvinout drahé lehké komponenty jak na karoserii, tak na podvozek a karoserii. A to v současné době je u Volva, které se potýká s výdělky, spíše nepravděpodobné.

Jak to bude dál, ještě nevíme. Ani dodavatelé nemají zatím žádné informace. Každopádně se vozu asi za dva roky nedočkáme a ani plánovaný koncept na ženevský autosalon zřejmě nedorazí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám