Hlavní obsah

Šofér bez řidičáku vjel na dálnici do protisměru, skončilo to nehodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případů, kdy auto jede na dálnici v protisměru, nejsou denně houfy, ale nehody, které můžou vzniknout, bývají vážné. Tentokrát to dopadlo nikoli čelním, ale zčásti bočním nárazem. Řidič byl obviněn z několika přečinů.

Foto: Profimedia.cz

Američan vjel na dálnici v protisměru a způsobil nehodu. (Ilustrační foto)

Článek

Možná si vzpomenete na octavii, která vloni v červenci svou jízdou v protisměru po silnici I/35 u Liberce způsobila dopravní nehodu. Tentokrát tu máme jako připomínku, že se takové věci dějí a je třeba na ně dávat obzvláštní pozor, něco podobného, ovšem z amerického státu Missouri.

Záběry zachycené Codym Gowlerem ukazují černý Chevrolet Camaro v protisměru dálnice I-55 v okrese St. Louis, a to v pondělí 25. března. Jen chvilku po začátku videa vidíme, jak camaro brzdí a snaží se uhnout bílému Chevroletu Express.

I jeho řidič se snaží na poslední chvíli uhnout, ale nevyjde to a auta se střetnou; ne přímo čelně, jen rohy, ale přesto je poškození obou aut poměrně vážné.

Policie nedlouho poté zadržela řidiče camara. Byl jím 42letý Joseph Defan a byl obviněn mimo jiné z bezohledné jízdy, špatného používání jízdních pruhů a řízení bez řidičského oprávnění. Proč ale najel na dálnici do protisměru, ani jestli byl při nehodě někdo zraněn, oznámeno nebylo.

V České republice se takové nehody také dějí. Podle slov plk. Tomáše Lercha, šéfa dopravní policie, bylo v roce 2017 takových případů 320, ale v nehody ústily jen jednotky z nich. Aby bylo takovýchto případů co nejméně, dálnice jsou osazovány novými značkami, které mají pomoci s prevencí.

Reklama

Výběr článků

Načítám