Hlavní obsah

Škodu povede Klaus Zellmer, potvrdila automobilka

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila v pondělí jméno nového předsedy představenstva. Klaus Zellmer povede automobilku od 1. července, vystřídá Thomase Schäfera.

Foto: Škoda Auto

Klaus Zellmer

Článek

Zellmer je k 1. červenci do nejvyšší funkce v rámci automobilky jmenován, aby mohl být posléze zvolen představenstvem. V současnosti Zellmer jako člen představenstva značky Volkswagen odpovídá za oblast prodeje, marketingu a after sales.

„Mám radost, že se nám pro společnost Škoda Auto podařilo získat jednoho z našich nejrenomovanějších manažerů. Klaus Zellmer má za sebou více než 20 let zkušeností z automobilového průmyslu. Během této doby se vypracoval nejen na absolutního automobilového experta, ale také dokázal, že má velký strategický a podnikatelský rozhled,” řekl Murat Aksel, předseda dozorčí rady Škody Auto.

Koncern Volkswagen by měl postavit továrnu na baterie v Česku, přeje si šéf Škody

AutoMoto

Dosavadní předseda představenstva Škody Auto Thomas Schäfer převezme k 1. červenci 2022 funkci předsedy představenstva značky Volkswagen, zároveň se stane členem koncernového představenstva a bude řídit skupinu objemových značek.

Absolvent studia podnikové ekonomiky Klaus Zellmer zahájil svou profesní dráhu v roce 1997 jako asistent člena představenstva ve společnosti Porsche AG, v roce 1999 přestoupil do útvaru Rozvoj prodejní sítě ve společnosti Porsche France, poté převzal vedení regionu Severní Ameriky.

Škodovky budou vypadat jinak. Automobilka letos představí nový designový jazyk

AutoMoto

V roce 2000 nesl jako vedoucí projektu odpovědnost za budování oblastí Prodeje a Marketingu v rámci zakládání nového pobočného závodu společnosti Porsche v Lipsku. Po působení v čele zákaznického centra v závodě automobilky Porsche se Zellmer stal vedoucím marketingu ve společnosti Porsche Deutschland, v roce 2010 stanul v jejím čele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám