Hlavní obsah

Testovací prototypy škodovky: Superb ukázal facelift, Kodiaq nové logo

Na českých silnicích se již pohybují testovací prototypy zmodernizované Škody Superb. A to bez důkladného maskování. Snímky ukazují především evoluční změny na světelné technice. A nejen to, potkat můžete i záhadný kodiaq s nápisem místo loga.

Foto: Koláž Novinky.cz a Škoda Auto, .

Nové jsou světlomety, přesněji jejich grafika a složení LED diod, maska je vystouplá a výraznější, změny čekejme i v rámci zamaskovaných mlhovek.

Článek

Škoda má letos napilno. Na trh uvádí Scalu, představila kompaktní crossover Kamiq, za rohem je nová Octavia. Přidá se i facelift vlajkové lodi, Superbu. Ten je již možné nachytat například na hradecké dálnici, oblíbené to destinaci mladoboleslavských testovacích řidičů.

Exempláře na fotkách mají opravdu minimální maskování a dávají na odiv nejdůležitější změny. Mezi ně patří nová grafika zadních svítilen, včetně dynamických směrovek. Příď se pak liší vystouplou maskou chladiče s výraznými mřížkami, ale i novými LED světlomety a jinak tvarovaným nárazníkem. Ovšem několik maskovacích ploch je ještě na vozech nastraženo.

Foto: Novinky

Na přídi jsou ještě maskovací prvky, ale leccos se již dá vyčíst.

Foto: Novinky

Zadní svítilny mají odlišnou grafiku.

Foto: Novinky

Ani kombi nemění tvar, ale pouze grafiku zadních svítilen. Jejich spojení je pravděpodobně ještě maskováno.

Na zádi si pak možná Škoda hraje s chromovou linkou mezi svítilnami, která se před časem ukázala na čínském prototypu, ovšem tady jako kdyby byla zamaskovaná. Stejně tak se dá očekávat, že novinka bude mít v sériové podobě nápis místo loga, jako je tomu u Scaly a Kamiqu.

Foto: Novinky

Směrovky mají nově LED technologii s dynamickým průběhem.

Ostatně, s nápisem místo loga křižoval dálnici i Kodiaq, který tuto designovou změnu absolvoval zatím jen u čínské verze GT. Dá se tak očekávat, že v rámci lehké modernizace se loga na zádi zbaví i velký medvěd.

Premiéra faceliftovaného Superbu se očekává na autosalonu ve Frankfurtu. Mluví se v této souvislosti také o odhalení plug-in hybridní verze.

Foto: Novinky

Kodiaq překvapil nápisem místo loga. Tak, jako to mají novější modely.

Reklama

Výběr článků

Načítám