Hlavní obsah

Škoda obnovila výrobu aut na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda a její obchodní partner Eurocar na začátku tohoto týdne obnovily výrobu automobilů v závodě v ukrajinském Solomonovu. Zhruba do poloviny měsíce plánuje firma Eurocar v prvním kroku zkompletovat všech 80 vozů, které byly minulou středu v částečně rozebraném stavu vypraveny vlakem z Mladé Boleslavi. Jedná se o modely Kodiaq a Karoq, uvedla mluvčí Škoda Auto Simona Havlíková.

Foto: Škoda Auto

Produkce Škody Karoq na Ukrajině

Článek

„Závod v Ukrajinském Solomonovu současně i nadále funguje jako logistické centrum, které ve spolupráci s OSN a Červeným křížem poskytuje humanitární pomoc Ukrajincům. Obnovení výroby je pozitivním signálem, že Ukrajina je nezdolná ve své touze růst a jít kupředu,” uvedla Havlíková.

Osmdesát SUV na Ukrajinu minulý týden dopravil vlak ve formě takzvaného SKD, tedy Semi Knocked Down (částečná předmontáž).

Z hotových vozů byly demontovány motor, převodovka, přední náprava, zadní náprava, kola, výfuk, v případě verze 4x4 i kardanový hřídel. Spolu s karoserií byly zabaleny na palety, které putovaly k opětovné montáži v závodě na Ukrajině.

Škoda Auto v červnu obnoví dodávky vozů na Ukrajinu

Ekonomika

Škoda má výrobní závody v Rusku. Na Ukrajině má montážní závod v Solomonově, kde auta pro českou automobilku montuje ukrajinská společnost Eurocar, která po začátku ruské invaze výrobu vozů přerušila.

Škoda kvůli invazi také přerušila veškeré aktivity v Rusku. Přerušila výrobu ve svých ruských závodech v Kaluze a Nižném Novgorodu a zastavila i export vozů do země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám