Hlavní obsah

Škoda Auto v červnu obnoví dodávky vozů na Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto obnoví v průběhu června dodávky vozů na Ukrajinu. V počáteční fázi na Ukrajinu doručí 80 vozů Škoda. Budou částečně rozložené, zkompletují se v závodě obchodního partnera Eurocar v ukrajinském Solomonovu. ČTK to řekl vedoucí komunikace Škoda Auto Tomáš Kotera. Kvůli ruské invazi byla výroba vozů Škoda na Ukrajině přerušena.

Foto: Škoda Auto

Nakládka vozů Škoda na Ukrajinu

Článek

Vozy na Ukrajinu dopraví vlak ve formě takzvaného SKD, tedy Semi Knocked Down. Z hotových vozů se demontuje motor, převodovka, přední náprava, zadní náprava, kola, výfuk, v případě verze 4x4 i kardanový hřídel. Spolu s karoserií se zabalí do palety, která putuje k opětovné montáži v závodě na Ukrajině.

„V počáteční fázi bude na Ukrajinu doručeno celkem 80 vozů značky Škoda ve formě SKD. Půjde o SUV modely Kodiaq a Karoq. Případný nárůst objemu výroby v závodě v ukrajinském Solomonovu bude záviset na dalším vývoji válečné situace,“ řekl Kotera.

Škoda Auto: Kabelů bude dost, chybějí ale jiné díly

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám