Hlavní obsah

Škoda Kodiaq povede peloton do cíle Tour de France

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škodovka sponzoruje slavný cyklistický závod potřinácté a organizátorům dodala na 300 vozidel. Letos si Škoda připravila malou lahůdku. Při poslední etapě, která se pojede v neděli, povede peloton do cíle na slavném bulváru Champs-Elysées jejich nové SUV. Stále ovšem maskované.

Foto: Škoda Auto

Přelepit původní maskování zabere čtyřem lidem 120 hodin času.

Článek

Sériové provedení se ukáže až 1. září na světové premiéře v Berlíně a koncem září na výstavní premiéře na autosalonu v Paříži. Na tuzemských dálnicích D10 (M. Boleslav - Praha) a D11 (Praha - Hradec Králové) lze nyní vidět během závěrečných testů jen lehce kamuflované prototypy.

Na závěr Tour de France se kodiaq ukáže s novým maskováním. Namísto současného černo-bílo-šedého dostane červeno-šedo-černé maskování. Zajímavostí je, že celá kamufláž se skládá ze 14 000 jednotlivých dílů fólie, nebo chcete-li z 21 metrů čtverečních fólie. Její aplikace zabere čtyřem pracovníkům přibližně 120 hodin času.

S předsériovými kodiaqy jsme měli jako jedni z mála možnost jezdit na novinářském testování v Norsku. Pobrobné jízdní dojmy a technické informace najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Kodiaq

Foto: Škoda Auto

Škoda Kodiaq: kamufláž je nově s dominantní červenou barvou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám