Hlavní obsah

Škoda Kamiq má české ceny aneb Za málo peněz hodně muziky

Nový Kamiq začíná, stejně jako model Scala, na výbavě Ambition. Je s ní ovšem levnější - základní cena činí 379 900 korun, ale za to nedostanete ani sto koní. Připlácet můžete za motory, převodovku DSG a výbavové prvky až do 542 900 korun.

Foto: Škoda 2x

Škoda Kamiq stojí v základu hodně pod 400 tisíc.

Článek

Škoda Kamiq se veřejnosti představila na přelomu února a března, ale jen jako model, zatím bez ceníku. O několik týdnů dříve model Scala překvapil cenou - základ tehdy stál bezmála 400 tisíc korun. Pokud někoho napadla otázka, zda bude Kamiq dražší, tady je odpověď - nebude.

Základní cena Kamiqu je 379 900 korun, za což dostanete litrový tříválec 1,0 TSI o výkonu 95 koní a výbavu Ambition. Kromě klimatizace, tempomatu nebo barevného dotykového displeje obsahuje automatická LEDková světla, devět airbagů, automatické nouzové brzdění před nepozornými chodci nebo asistenci pro udržování v jízdním pruhu.

Připlatit můžete za silnější – 115k – verzi tříválce; to pak bude vůz stát 405 tisíc korun, nebo se sedmistupňovou převodovkou DSG 445 tisíc korun. K mání je i čtyřválec 1,5 TSI o výkonu 150 k, a to se šestistupňovým manuálem od 440 tisíc korun. Dieselový motor 1,6 TDI o 115 koních můžete mít za 445 tisíc, resp. od 485 tisíc s DSG.

Foto: Škoda

Na zádi je opět velký nápis Škoda.

Vyšší výbava Style obsahuje oproti verzi Ambition navíc Bi-LED světlomety a animovanou, tzv. sekvenční funkci blinkrů vpředu i vzadu. Klimatizace je automatická a dvouzónová, přístup je bezklíčový, infotainment má větší displej, zvládá pokročilé zrcadlení smartphonu a vzadu jsou parkovací senzory.

Příplatek za verzi Style je proti základnímu Ambitionu 58 tisíc korun ve všech případech; základní 1,0 TSI tak stojí od 438 tisíc korun, nejsilnější benzínová patnáctistovka od 498 tisíc a diesel od 503 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám