Hlavní obsah

Šéf Škody Auto končí, povede Volkswagen

• Aktualizováno

Předseda představenstva automobilky Škoda Auto Thomas Schäfer končí ve funkci, od 1. července 2022 povede VW, která je hlavní značkou skupiny Volkswagen. Koncern to ve čtvrtek oznámil po zasedání dozorčí rady.

Foto: Právo

Předseda představenstva Škody Auto Thomas Schäfer

Článek

Kdo Schäfera, který stál v čele automobilky od srpna loňského roku, v českém podniku nahradí, koncern nesdělil. Uvedl jen, že dosavadní šéf VW Ralf Brandstätter od srpna převezme aktivity Volkswagenu v Číně.

„Rád bych Vás ale ujistil o jedné věci. Do té doby budu nadále s plným nasazením pracovat pro naši společnost, máme před sebou hodně výzev,” uvedl Schäfer v dopise zaměstnancům, který má redakce k dispozici.

„Uvedeme na trh řadu nových modelů. Deriváty produktové rodiny Enyaq iV, modernizovaný karoq i vůz Fabia Monte Carlo. Budeme dále rozšiřovat elektromobilitu a podporovat přerod České republiky v její centrum. Navzdory koronavirové pandemii a nedostatku polovodičů budeme bojovat o každý vůz,” pokračuje v dopise.

Škoda Auto přijde o čtvrt milionu aut

AutoMoto

Schäfer byl do funkce předsedy představenstva Škody Auto jmenován v srpnu roku 2020. V čele automobilky zažil nelehké období plné odstávek způsobených koronavirovými opatřeními nebo nedostatkem čipů.

Svou kariéru ve vysokém managementu automobilového průmyslu Schäfer začal v Daimleru. V koncernu Volkswagen pracuje od roku 2012, kde nejdříve zastával pozici v plánování produkce a výrobních kapacit v zahraničí. Trh v Jihoafrické republice vedl od roku 2015, spadá pod něj i celý subsaharský region. Zároveň působil jako prezident africké asociace automobilových výrobců.

Koncernový ředitel Herbert Diess, který je v poslední době pod tlakem kvůli neshodám s vlivnou závodní radou koncernu, ve funkci zůstává. Přijde ale o část pravomocí, mimo jiné i na úkor Brandstättera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám