Hlavní obsah

Sbírka nalezených veteránů jde do aukce. Našli je ve stodole

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že ve Francii by se měl každý zemědělec bát otevřít stodolu, aby tam náhodou místo sena nestálo úžasné ferrari. Nyní jeden takový nálezce po pár dnech přihlásil objevené vozy do aukce.

Foto: Interencheres 2x

Hodně zajímavá sbírka. Tahle část je asi nejzachovalejší

Článek

Je to jak začarované. Za poslední dva roky to vypadá, že co stodola, to alespoň nějaký zapomenutý youngtimer, ne-li ferrari, lamborghini nebo obě najednou. Nedávno v Británii objevili pozemek plný škodovek, známý je nález superexkluzivní sbírky z Francie, ve Velké Británii zase otevřeli starou garáž s unikátním ferrari zahrabaným pod hromadou papíru. Unikátní Aston Martin DBS pak ve stodole stál od roku 1986.

A tentokrát ve Francii minulý rok otevřeli stodolu a stálo tam 81 aut. Pravda, ne každé je superkára. Je tam i Trabant, vozy s logem Peugeot, Citroën, Volkswagen… Jenže k tomu tam stojí Lamborghini Miura, Porsche 356 nebo Jaguar E-Type I.

Aukční síň Interencheres bude dražit už tuto neděli, takže pokud chcete něco koupit, máte jedinečnou šanci. V nabídce budou i díly na vozy, které nepatří žádnému z prodávaných aut. Jsou tu motory (Jaguar, Panhard, Volvo…), přívěsné vozíky, samostatné karoserie…

Je pravda, že do většiny aut a věcí se notně zakousl zub času, ale pokud má někdo chuť zrenovovat třeba nádhernou žlutou Simcu Coupé de Ville 90F z roku 1955, za přibližně 5000 euro (asi 130 000 Kč) může být jeho.

Foto: Interencheres

1955 Simca Coupé de Ville 90F

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám