Hlavní obsah

Ruský náklaďák vyzval ve sprintu Porsche Cayman a BMW M2

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soutěžit s nákladním autem ZIL, které není určené třeba pro okruhové závody proti BMW M2 a Porsche Cayenne? Zdá se to jako bláznivý nápad, ovšem parta ruských nadšenců jej realizovala a výsledek leckoho překvapí.

Foto: , Profimedia.cz

ZIL-130. Ilustrační fotografie

Článek

ZIL pohání osmiválec, ovšem v autě, které závodilo, je úplně jiný motor. Shodou okolností má také osm válců, ovšem původně pochází z bouraného BMW X5 M a po několika nespecifikovaných úpravách dosahuje výkon, přenášený na všechna čtyři kola, hodnoty 600 koní (441 kW).

Stařičký ZIL-130 (tento model se vyrábí od roku 1964) má dokonce zkrácený rozvor. Z auta navíc nadšenci, kteří vystupují pod označením AcademyG a na YouTube mají tři milióny odběratelů, v ruštině odtajnili vše. Například že nárazníky jsou nově plastové a jenom tím se ušetřilo padesát kilogramů.

Na rovné dráze opuštěného letiště si to upravený ZIL rozdal s BMW M2 a Porsche Cayenne. Jak závod dopadl, můžete zhlédnout ve videu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám